REŢETA ZILEI: Amandina de casă

De multe ori ne simțim dezamăgite de prăjiturile din cofetării. Iar amandinele sunt unele dintre cele mai bune, însă nu sunt peste tot la fel. Așadar, oferă-ți ocazia de a prepara propriile amandine de casă, cu care să bucuri întreaga familie.

23 oct. 2015, 10:30
REŢETA ZILEI: Amandina de casă

Ingrediente Amandina de casă:

Pentru blat:
6 ouă
40 de ml de apă
40 de ml de ulei
200 de grame de zahăr
3 linguri de cacao
200 de grame de făină
1 plic praf de copt
Pentru siropul de zahăr ars:
500 de ml de apă
250 de grame de zahăr
2 plicuri de cappuccino
2 esențe de rom
Pentru crema de ciocolată:
3 gălbenușuri
150de grame de zahăr pudră vanilat
250 de grame de margarină
4 linguri de cacao
1 esență de rom

Mod de preparare Amandina de casă:
Pentru blat, se lasă cuptorul la încins. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă bine cu uleiul, iar albușurile se mixează până se face o spumă tare. Apoi, se pun treptat, amestecând cu o lingură de lemn, zahărul, apa, pasta de gălbenuș. Apoi, se pune, în ploaie, făina cernută cu cacao și praful de copt.
Se tapetează o tavă cu unt și făină, se toarnă compoziția de mai sus și se lasă la cuptorul încins timp de 30 de minute. Se verifică cu scobitoarea.

Pentru sirop, se pune o cratiță mică zahărul și 2 linguri de apă și se lasă la foc mic. Când zahărul prinde culoare aurie, adică se caramelizează, se pune restul de apă, încălzită puțin. Siropul se lasă la fiert până se topește zahărul frumos. Când s-a topit zahărul, se pun pliculețele de cappuccino și esența de rom, se amestecă bine și se ia de pe foc. Se lasă la răcit.
Pentru crema de ciocolată este bine să se lase margarina la temperatura camerei, dar să nu fie topită, ci moale. Se freacă bine până devine o cremă subțire, apoi se adaugă zahărul pudră și se mixează până se încorporează total. La final, se pun gălbenușurile, cacao și romul. Trebuie să iasă o cremă aromată.

Află SECRETUL DE FINAL pe clickpoftabuna.ro