Rezervişti aflaţi în planurile de mobilizare, chemaţi la unităţile militare

Prefectura Brăila anunță că în perioada 13-15 octombrie rezerviștii aflați în planul de mobilizare sunt chemați la unitățile militare.

13 oct. 2015, 14:33
Rezervişti aflaţi în planurile de mobilizare, chemaţi la unităţile militare

Autorităţile din Brăila doresc să actualizeze datele de evidență militară.  „În perioada 13-15 octombrie 2015, în județul Brăila se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne. 

Stagiul militar voluntar, adoptat de Parlament. Cum puteţi deveni REZERVIŞTI VOLUNTARI

Pe timpul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale in vigoare. Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dată cu cel puțin un an înainte de desfășurarea propriu-zisă a acestora”, se arată în comunicatul Prefecturii Brăila.