REZULTATE ALEGERI 2014. CCR A VALIDAT primul tur. Începe oficial campania electorală pentru turul II

REZULTATE ALEGERI 2014. CCR a validat vineri primul tur al alegerilor prezidențiale, organizat duminică 2 noiembrie. Şeful CCR, Augustin Zegrean, declara, înainte de şedinţă, că după validarea scrutinului şi anunţarea celor doi finalişti, va începe, potrivit legii, campania electorală pentru cel de-al doilea tur. Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt primii candidaţi clasaţi în primul tur şi se vor confrunta la scrutinul din 16 noiembrie pentru câştigarea Preşedinţiei României.     

07 nov. 2014, 09:17
REZULTATE ALEGERI 2014. CCR A VALIDAT primul tur. Începe oficial campania electorală pentru turul II

REZULTATE ALEGERI 2014. Curtea Constituţională a validat, vineri, primul tur al alegerilor prezidenţiale şi va trimite decizia pentru publicare în Monitorul Oficial, moment de la care poate începe campania prezidenţială pentru al doilea tur de scrutin, la care vor candida Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

„E o şedinţă importantă. Şedinţa nu e grea, dar decizia este importantă. Începând de ieri am verificat dosarele care au venit de la BEC. Astăzi vedem  fiecare ce are de zis şi în funcţie de asta validăm sau invalidăm alegerile. Dacă sunt nereguli care se încadrează în dispoziţiile legale care permit sau dispun reorganizarea alegerilor, asta vom face. Dar nu cred că e cazul”, declara Augustin Zegrean, înainte de şedinţă.

Zegrean preciza că reorganizarea primului tur ar avea loc doar dacă s-ar constata fraude care ar conduce la schimbarea ordinii pe liste.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC a prezentat REZULTATELE FINALE. Vezi CLASAMENTUL

„Astăzi vom proclama pe cei care vor particpa in turul doi de scrutin şi vom anunţa şi ziua scrutinului, aşa scrie în lege. Campania electorală începe după ce anunţăm cei doi competitori”, a mai spus Zegrean, adăugând ironic, în privinţa campaniei: „Dar ce s-a oprit vreodată?

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Înainte de a lua o decizie privind validarea alegerilor din 2 noiembrie, Curtea Constituţională a dezbătut şi alte cinci contestaţii depuse în vederea anulării primului tur de scrutin, scrie Agerpres.

CCR a primit joi procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votării din 2 noiembrie, documentele fiind verificate de judecătorii Curţii.

REZULTATE ALEGERI 2014. Potrivit prevederilor legale, procesul-verbal pentru fiecare tur de scrutin, împreună cu procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare, se înaintează cu pază înarmată la Curtea Constituţională, în termen de 24 de ore de la înregistrarea ultimului dosar.

Conform art. 52 din Legea 370/ 2004 pentru alegerea preşedintelui României, CCR anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,33% din voturi la prezidenţiale, fiind urmat de Klaus Iohannis – ACL, cu 30,44%, potrivit rezultatelor finale comunicate de BEC, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale.