Românul care şi-a ucis familia în SUA rămâne în arest încă 30 de zile. Cererea de extrădare, amânată

Cererea de extrădare a lui Camil Mătase, acuzat că şi-a ucis soţia şi un fiu în statul Texas, a fost amânată în ianuarie, pentru că la Curtea de Apel Bucureşti nu au ajuns de la autorităţile americane documentele necesare, mandatul de arestare preventivă a acestuia fiind prelungit cu 30 de zile.

05 dec. 2013, 13:53
Românul care şi-a ucis familia în SUA rămâne în arest încă 30 de zile. Cererea de extrădare, amânată

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti prezent la şedinţa de judecată a arătat că autorităţile juridicare americane nu au transmis până la acest moment nici cererea de extrădare şi niciun alt document legat de Camil Mătase. În acest context, procurorul a cerut un nou termen de judecată pentru analizarea cererii de extrădare, potrivit Mediafax.

VEZI ŞI Românul din SUA care şi-a masacrat familia vrea să fie liber. Bărbatul a plâns în faţa judecătorilor

Totodată, procurorul a cerut instanţei prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării emis pe numele lui Camil Mătase.

Avocatul lui Camil Mătase a spus că, la solicitarea expresă a clientului său, este de acord cu cererea anchetatorilor, respectiv cu prelungirea mandatului de arestare.

În ultimul cuvânt, Camil Mătase a arătat că este de acord cu tot ce s-a discutat şi că doreşte prelungirea mandatului de arestare, în aşteptarea cererii de extrădare de la autorităţile americane.

Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare a lui Camil Mătase.

În 21 noiembrie, Camil Mătase – bărbatul cu cetăţenie română şi americană care şi-a ucis soţia şi un fiu în Texas – a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a emis, în 25 noiembrie, un mandat de arestare provizorie în vedere extrădării pe numele lui Mătase, pentru o perioadă de 18 zile. Instanţa a stabilit atunci să fie discutată în 5 noiembrie cererea de extrădare în SUA a lui Camil Mătase.

Autorităţile judiciare din SUA au transmis o solicitare de extrădare a lui Camil Mătase, pe numele căruia au fost puse în mişcare proceduri judiciare în legătură cu decesul soţiei şi fiului acestuia, Mătase fiind principalul suspect.

Potrivit surselor citate, în solicitare se precizează că dacă bărbatul va fi extrădat, autorităţile statului Texas nu îl vor condamna la pedeapsa capitală, respectiv la moarte prin injecţie letală.

Camil Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că o suspecta pe soţia sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi-a împuşcat soţia în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie şi-a împuşcat fiul.

Mama lui Camil Mătase a sesizat, în 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov cu privire la faptul că fiul său, care locuieşte în SUA, a revenit în ţară în perioada 14-15 noiembrie. El i-ar fi povestit mamei sale că şi-a ucis, prin împuşcare, soţia şi unul dintre fii.

Camil Mătase are 48 de ani, este din Braşov şi a fost prins în seara zilei de 20 noiembrie, de poliţiştii braşoveni, într-un restaurant din judeţul Vrancea, unde se afla cu mai multe persoane, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit presei americane, crima a fost descoprită în 14 noiembrie, de Teodor Matase, în vârstă de 17 ani, fiul bărbatului. Adolescentul, care este student la Universitatea Texas Austin, i-a găsit morţi pe mama sa, Emilia Matase, de 47 de ani, şi pe fratele său, Emanuel, de 26 de ani, în locuinţa lor din localitatea Cypress, statul Texas.