Un fost parlamentar a fost asasinat la Kiev

Parlamentarul rus Denis Voronenkov a fost ucis chiar în centrul Kievului, capitala Ucrainei, joi, potrivit poliţiei ucrainene, informează Reuters.

23 mart. 2017, 11:59
Un fost parlamentar a fost asasinat la Kiev

Şeful politiei din Kiev, Andriy Kryshcenko, a declarat pentru televiziunea 112 ca Voronenkov a fost ucis in cursul dimineţii (10,00 GMT,  iar garda sa de corp a fost de asemenea rănită în timpul atacului.

Poliţia a declarat că un bărbat, neidentificat încă, l-a împuşcat pe Denis Voronenkov la intrarea într-un hotel din capitala ucraineană. În vârstă de 45 de ani, Voronencov, fost membru al grupului comunist din Camera Inferioară a Parlamentului rus, s-a mutat în Ucraina toamna trecută şi a luat cetăţenie ucraineană.

El a părăsit rusia împreună cu soţia sa, cântăreaţa Maria Maksakova, care este şi ea parlamentar. Voronenko a spus că a părăsit Rusia pentru că agenţiile de securitate ruse îl persecutau şi astfel s-a hotărât să renunţe la cetăţenia rusă.

Citeşte şi Ucraina: Un parlamentar rus propune ca regimul de la Kiev să fie declarat CRIMINAL

Voronenko a dat o serie de interviuri după ce a fugit din Rusia în care a criticat aspru regimul de la Moscova, iritând astfel Kremlinul.

Voronenkov a fost ucis exact când mergea să se întâlnească cu Ilya Ponomarev, tot un fost parlamentar rus care părăsise ţara.

The Premier Palace hotel is in the very centre of Kiev, and is popular with local businessmen and visiting dignitaries.