Ryanair recrutează piloţi din Brazilia. Compania low-cost are dificultăţi cu programul de zbor

Oficiali ai Ryanair cutreieră prin Brazilia pentru a recruta mai mulți piloți deoarece compania aeriană low-cost se confruntă cu dificultăți în menținerea programului său de zbor, informează publicația Irish Independent.

19 sept. 2017, 08:38
Ryanair recrutează piloţi din Brazilia. Compania low-cost are dificultăţi cu programul de zbor

Ryanair intenționează să anuleze între 40 și 50 de curse aeriene pe zi până la sfârșitul lunii octombrie, într-o încercare de a îmbunătăți punctualitatea zborurilor și a face față numărului mai redus de angaja

Dacă operatorul aerian low-cost anulează timp de șase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), vor fi afectați aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Informațiile au provocat luni ștergerea cu aproape 60 de milioane de euro a valorii acțiunilor deținute de directorul general Michael O’Leary în Ryanair, față de nivelul titlurilor înregistrat la ședința bursieră din 14 septembrie. Totuși, O’Leary a insistat luni că va rămâne în fruntea companiei irlandeze.

Luna trecută, Ryanair a desfășurat activități de recrutare pentru poziția de căpitan de aeronavă în două orașe braziliene — Rio de Janeiro și San Paulo — și evenimente similare în Italia și Germania, unde ținta au fost echipajele de la Alitalia și Air Berlin, susține Irish Independent.

Luni, Mr O’Leary a dat asigurări că operatorul aerian „nu înregistrează dificultăți în găsirea căpitanilor de avioane”, iar Ryanair are o „listă de așteptare” de 2.500 de piloți care vor să se alăture companiei.

În plus, șeful Ryanair și-a exprimat dezacordul cu informațiilor publicate de Irish Independent conform cărora compania a pierdut 140 de piloți care au plecat la Norwegian Air, deși operatorul norvegian a confirmat cifra.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.