Scandal într-un liceu din Braşov. Un profesor este acuzat că-şi umileşte elevii

Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional de Ştiinţe ale Naturii "Emil Racoviţă" Braşov se plâng că profesorul lor de chimie îi jigneşte şi-i loveşte. Copiii cer desfacerea contractului de muncă al profesorului, care lucrează de peste 40 de ani în învăţământ. Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă în acest caz.

28 ian. 2016, 13:32
Scandal într-un liceu din Braşov. Un profesor este acuzat că-şi umileşte elevii

Mai mulţi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă” au susţinut că profesorul de chimie, Nicolae Souca, îi înjură, îi loveşte sau îi pune să facă flotări dacă nu ştiu lecţia.

„Domnul profesor Souca ne vorbeşte foarte urât, face glume jignitoare, ne pedepseşte şi umileşte fizic în momentul în care nu ştim lecţia”, susţinea o elevă de la clasa a X-a B, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii elevilor cer desfacerea contractului de muncă a acestui cadru didactic şi sancţionarea conducerii şcolii pentru „neimplicarea în ceea ce priveşte solicitările verbale repetate ale elevilor şi părinţilor”.

„Este a treia oară în acest an şcolar când intervin în medierea acestui conflict din cadrul Colegiului «Racoviţă». Sunt profund dezamăgit de lipsa de promptitudine a direcţiunii în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor întâmpinate de elevi şi indignat că un astfel de cadru didactic se consideră a fi un mentor, un dascăl, un formator de viitori cetăţeni responsabili”, a spus Vlad Ştefan, vicepreşedinte Consiliului Naţional al Elevilor .

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă în acest caz.

„Am aflat din presă… Ştiu că acest profesor este la final de carieră şi a avut olimpici naţionali, elevi care au intrat la Medicină şi Farmacie. Mă surprinde tot ce am auzit. Nu am ştiut absolut nimic. Este profesor titular, predă de 42 de ani în învăţământ, iar în septembrie urma să se pensioneze. L-am trimis pe inspectorul şcolar adjunct la colegiu să discute cu profesorul. Se ştie că este un profesor exigent, dar acest lucru a condus la succesul unor elevi. Vom vedea dacă cele relatate se reflectă în realitate”, a spus Bucur.