Scandal la FIFA, Blatter recunoaşte: Votul pentru CM 2018 a fost aranjat în favoarea Rusiei

Sepp Blatter, fostul şef al FIFA, a dezvăluit că a existat un aranjament prealabil înainte de votul privind ţara care urma să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. Astfel, Blatter a recunoscut că jocurile au fost făcute în favoarea Rusiei.

28 oct. 2015, 16:50
Scandal la FIFA, Blatter recunoaşte: Votul pentru CM 2018 a fost aranjat în favoarea Rusiei

Sepp Blatter, preşedintele suspendat al FIFA a făcut declaraţia pentru agenţia rusă de presă Itar TASS. Blatter a mai spus că înţelegerea era ca Mondialele din 2018 să revină Rusiei, iar cele din 2022 Statelor Unite.

În acest caz însă, Michel Platini, şeful UEFA, s-a râzgândit, şi a decis să sprijine Qatarul.

Citeşte şi Alegeri cu surprize. Numărul 2 de la UEFA va candida pentru preşedinţia FIFA

Totodată, Sepp Blatter l-a atacat dur pe preşedintele UEFA, Michel Platini, spunând câ acesta a început un atac personal la adredsa sa, după care totul a devenit o chestiune politică. „La început a fost un atac personal. A fost Platini împotriva mea. Dar apoi a devenit o chestiune politică. Atunci cei care au pierdut organizarea Cupei Mondiale în SUA au fost contra celor care au câştigat-o pe cea din Qatar (2022). Anglia contra Rusia (2018)… Dar nu puteţi distruge FIFA. FIFA nu este o bancă elveţiană. FIFA nu este o companie comercială. Sunt sigur că atunci când UEFA a decis că nu mă mai voia, nu ştia că va declanşa un scandal politic de o asemenea importanţă„, a spus Sepp Blatter.