SCANDAL la PNL. Călin Popescu Tăriceanu, dat afară de la şedinţa PNL

Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară, luni, de la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Membrii Biroului Politic Naţional au votat în acest sens propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea de membru PNL a preşedintelui Senatului.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 12:27
SCANDAL la PNL. Călin Popescu Tăriceanu, dat afară de la şedinţa PNL

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că în şedinţă, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegaţia Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului. Tăriceanu a susţinut că, în loc să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului la europarlamentare, conducerea PNL continuă să ia decizii extrem de importante pentru viitorul partidului.

” Lucrurile acestea mi se par cu totul şi cu totul dintr-un film ireal pentru ca azi PNL în loc să facă o analiză, conducerea demisionară continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul PNL. Contest legitimitatea unor astfel de decizii care angajeaza PNL pe termen mediu si lung. Actuala conducere nu a învăţat nicio lecţie din rezultatul alegerilor. În loc să se genereze o dezbatere, se merge în acelasi stil  autorita şi dictatorial„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea din sala de şedinţă.

El a explicat că, în cadrul şedinţei, la propunerea lui Ludovic Orban, care a contestat calitatea sa de membru PNL, Delegaţia Permanentă a decis că nu poate participa la reuniunea conducerii partidului.

„Ideea de azi nu era să se voteze dacă să mergem cu USl, ci să se facă o analiză a rezultatelor alegerilor. Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, şi a cerut preşedintelui Antonescu să supună la vot acest lucru, cu toate că nu Delegaţia Permanentă a partidului stabileşte calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de domnul Orban, aşa încât am părăsit şedinţa”, a completat Tăriceanu.

Tăriceanu: Demisia lui Iohannis, recunoaşterea unui EŞEC. Poziţia lui Antonescu, a unui AUTIST VIDEO

Tăriceanu a venit la reuniunea Delegaţiei Permanente însoţit de Radu Stroe, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea. În urma obiecţiilor ridicate de preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tăriceanu la şedinţă, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tăriceanu din sală.

„Întrucât domnul Tăriceanu nu este membru PNL, i-am spus că nu face parte din Biroul Permanent şi îl rog să iasă afară”, a spus Quintus.

Intrucat dl tariceanu este membru pnl, nu face parte din birou si il rog sa iasa afara, suntem prieteni, dar nu pot sa accept neprietenia fata de partid.

Oricand poat fi reprimit in partid, el nu a fost eclus din partid, 

Majoritatea au fost în favoarea propunerii lui Orban, iar fostul preşedinte al PNL a întrunit doar patru sau cinci voturi „pentru”.

Potrivit Statutului PNL, printre membrii de drept ai Biroului Politic Naţional se numără şi preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu s-a înscris, zilele trecute, în Organizaţia PNL Satu Mare. El a reiterat luni, după ce a părăsit sala de şedinţă, că este membru al PNL.

UPDATE: Mai mulţi lideri PNL s-au opus propunerii ca Tăriceanu să fie scos afară din sala unde are loc şedinţa Delegaţiei permanente. Printre cei care au votat pentru Tăriceanu se numără Aristotel Cancescu, Andrei Gerea, Daniel Chitoiu, Radu Stroe. Potrivit unor surse liberale citate de România TV, la şedinţa PNL de luni se discută excluderea lui Radu Stroe.

ŞEDINŢĂ la PNL. Congres Extraordinar pentru o nouă conducere. Antonescu rămâne interimar pe funcţie

Liderii PNL s-au reunit, luni, într-o şedinţă de urgenţă ca urmare a scorului obţinut la alegerile europarlamentare. Crin Antonescu şi ceilalţi lideri ai partidului au intrat la discuţii cu demisiile pe masă, fiind susţinută ideea organizării unui Congres extraordinar pentru desemnarea unei noi conduceri.