Scandal la PRO TV: Florin Călinescu ar putea părăsi postul

Florin Călinescu a înregistrat la OSIM marca "La Tanti Florica" fără să ceară acordul celor de la PRO TV.

01 nov. 2013, 11:30
Scandal la PRO TV: Florin Călinescu ar putea părăsi postul

O colaborare frumoasă care a început în 1995, este pe cale să i-a sfârşit, după ce Florin Călinescu şi postul Pro TV au început să se războiască.

Potrivit www.enational.ro , totul a început după ce Florin Călinescu a înregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) marca „La Tanti Florica„. Media Pro Pictures a contestat înregistrarea făcută de Călinescu şi firma sa, Florin Călinescu Media Company Impex. Rămâne de văzut dacă acest conflict se va finaliza pe cale amiabilă sau va avea consecinţe neplăcute pentru actor.

Serialul „Tanti Florica” este inspirat dintr-o producţie englezească, „Mrs. Brown’s Boys„, care a câştigat anul trecut premiul BAFTA pentru cea mai bună comedie de situaţie. Ben Kellett, regizorul producţiei, este cel care, alături de Florin Călinescu şi Bogdan Dumitrescu, semnează şi regia serialului difuzat de Pro TV.

Citeşte şi:  Adrian Sârbu a demisionat de la conducerea companiei care deţine trustul PRO

Potrivit grupului Central European Media Enterprises (CME), proprietarul postului de televiziune din Pache Protopopescu, rezultatele financiare ale companiei, atât pentru trimestrul încheiat pe data de 30 septembrie, cât și pentru primele nouă luni ale acestui an, nu sunt deloc îmbucurătoare.

Asta, în condițiile în care grupul la care Adrian Sârbu a fost șef până în august 2013 a realizat un venit net trimestrial de 135,8 milioane de dolari, în scădere față de perioadă similară a anului trecut (140,1 milioane de dolari). Și asta nu e tot. Miercuri, acțiunile CME s-au dus în cap, înregistrând o cădere de aproape 60 la sută, după ce compania anunțat că are nevoie de capital.