Scenariul lui Antonescu. Cum poate ajunge Traian Băsescu premier dacă preşedintele PNL câştigă alegerile

Crin Antonescu spune că Traian Băsescu ar putea ocupa funcţia de premier în cazul în care partidul său va avea majoritate parlamentară. Invitat într-o emisiune TV, şeful PNL a explicat că numirea premierului este voinţa politică a Parlamentului, nu a preşedintelui.

01 nov. 2013, 09:39
Scenariul lui Antonescu. Cum poate ajunge Traian Băsescu premier dacă preşedintele PNL câştigă alegerile

Crin Antonescu, preşedintele PNL şi candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale 2014, nu exclude posibilitatea ca Traian Băsescu să fie ales în funcţia de premier, în cazul în care el va ajunge preşedinte. Liberalul a precizat însă că acest scenariu este posibil doar dacă partidul lui Băsescu va câştiga alegerile.

Citeşte şi Crin Antonescu, despre rezultatele coabitării: Avem o ţară debilă, care greu reuşeşte să meargă înainte

Situaţia în care ar putea fi desemnat şi ar fi desemnat Băsescu prim-ministru de către mine preşedinte, e aceea în care o majoritate a Parlamentului ar susţine persoana respectivă ca premier. Guvernul este expresia vointei politice a Parlamentului, nu a presedintelui. E o realitate politică, dar e improbabilă. Domnul Băsescu a distrus destul ca preşedinte, n-are niciun rost să fie premier şi nici n-o să fie„, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, în timpul unei emisiuni TV.

Citeşte şi Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei CCR