Sculpturile lui Constantin Brâncuşi vor intra în patrimoniul UNESCO

Sculpturile din Târgu Jiu ale lui Constantin Brâncuşi au fost salvate. Operele vor intra în patrimoniul UNESCO. Autorităţile fac demersuri încă de anul trecut pentru ca sculpturile să fie protejate după scandalul legat de restaurarea Porţii Sărutului, informează România TV.

08 iul. 2014, 06:12
Sculpturile lui Constantin Brâncuşi vor intra în patrimoniul UNESCO

Sub patronajul UNESCO nu vor mai putea fi făcute restaurări ciudate, cel puţin aşa cum a fost cea de anul trecut când Poarta Sărutului a fost spălată cu jet de apă, cu un pistol de spălat maşini.

De asemenea, sub protecţia UNESCO vor fi şi investiţii mai mari în promovarea zonei, iar numărul turiştilor este aşteptat să crească direct proporţional.

Citeşte şi „Sărutul” lui Constantin Brâncuşi a fost adjudecat pentru o sumă uriaşă, la New York

Primăria Târgu Jiu a demarat încă din anul 2011 procedurile de includere a sculpturilor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO. Aceste demersuri au avansat, iar la începutul anului viitor, cel mai probabil, va avea loc o sesiune de admitere la UNESCO, atunci când vor fi incluse şi operele lui Constantin Brâncuşi care vor deveni astfel cel de-al 32-lea obiectiv românesc aflat pe lista monumentelor protejate. „Calea Eroilor” din care fac parte Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii se întinde pe o lungime 1,8 kilometri.

Citeşte şi Noi situri pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO