Se caută SPIONI. Cum te poţi angaja la SRI şi cum poţi afla dacă te califici

SRI face în această perioadă recrutări, iar tinerii dornici de o carieră în spionaj sunt aşteptaţi să se prezinte la selecţie.

24 ian. 2015, 10:17
Se caută SPIONI. Cum te poţi angaja la SRI şi cum poţi afla dacă te califici

„Serviciul Român de Informaţii îţi oferă mai mult decât un loc de muncă. Dacă eşti dinamic şi responsabil, dacă îţi place să te perfecţionezi şi să înveţi permanent lucruri noi, în SRI ai perspectiva de a-ţi construi o carieră. Serviciul îţi cere tot ce ai mai bun şi îţi oferă posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investeşte în tine încredere, timp şi resurse pentru a deveni şi a rămâne un profesionist într-o echipă de elită. Te sprijină să obţii performanţe şi te încurajează să-ţi dezvolţi cunoştinţele, capacităţile şi aptitudinile, atât în specialitatea în care îţi desfăşori activitatea, cât şi în domenii complementare”. Este o parte din prezentarea făcută de SRI.

Tinerii interesaţi de o carieră în spionaj sunt așteptați să își verifice aptitudinile online, pe site-ul instituției, la secţiunea Cariere. Dacă vor să meargă mai departe, trebuie să ştie că Serviciul Român de Informații selecționează, în această perioadă, candidați pentru viitoarele programe de învățământ superior ale Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” și ale Academiei Tehnice Militare.

Tinerii care vor ajunge la Academia Națională de Informații se vor pregăti pentru a deveni ofițeri operativi, ofițeri analiști sau experți în domeniul informațiilor de securitate. La programele de studii universitare de licență, la Facultatea de Informații, specializările sunt: psihologie-informații, respectiv studii de securitate și informații.

Candidații trebuie să fie în ultimul an de studii sau să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat. Programele de master destinate formării viitorilor ofițeri de informații operativi și ofițeri analiști, oferă specializări în intelligence și securitate națională și analiză de intelligence. Pentru acestea candidații trebuie să fie absolvenți sau studenți în ultimul an al ciclului I de studii universitare.

Pe întreaga desfășurare a programelor de master cursanții vor avea statut de angajați SRI.

La Academia Tehnică Militară, tinerii sunt pregătiți pentru a deveni ofițeri ingineri, experți în gestionarea sistemelor tehnice integrate, pentru nevoile în domeniu ale structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională. Programele de studii universitare de licență cu durata de patru ani au specializările calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională, transmisiuni, echipamente și sisteme electronice militare.

Înscrierile se fac până pe 28 februarie.