ŞEDINŢĂ de urgenţă la PSD după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale

Liderii social-democraţi se reunesc luni în şedinţă de urgenţă la sediul din Kiseleff, informează România TV. Reuniunea are ca scop analizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Întâlnirea vine în contextul în care PSD se pregăteşte de organizarea unui congres. Victor Ponta a recunoscut victoria lui Klaus Iohannis şi a anunţat că l-a sunat pe contracandidatul său pentru a-l felicita.

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 06:17
ŞEDINŢĂ de urgenţă la PSD după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  BEC a dat publicităţii date oficiale parţiale privind turul II al alegerilor prezidenţiale. Datele centralizate până pe 17 noiembrie la ora 03.00 îl indică drept câştigător pe Klaus Iohannis, cu 54,81% din voturi, în timp ce Victor Ponta are 45,18%, diferenţa fiind surprinzătoare, întrucât este mai mare decât cea anunţată de partide, după numărătorile paralele. Următoarele date oficiale vor fi furnizate de BEC la orele 9,00, 11,00, 17,00, 20,00. Ora de referinţă a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă faţă de momentul comunicării.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru.

„Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, aşa singur. Poţi să te muţi dintr-un apartament când vrei tu sau poţi să pleci în vacanţă. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forţe politice, şi dacă la un moment dat, acum nu se pune problema – la anul, peste doi ani acele forţe politice care m-au susţinut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru şi nu cred că e nevoie acum de aşa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru”, a spus Ponta. 

VICTOR PONTA a declarat, duminică seara, după exit-poll-uri, că l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri, după numărarea paralelă realizată de PSD şi după rezultatele exit-poll-urilor.

„L-am sunat pe domnul Klaus Iohannis şi l-am felicitat pentru victorie. Cât timp voi fi în funcţii publice, eu îmi voi face datoria faţă de ţară şi îmi doresc un singur lucru: să înţelgem că suntem o ţară democratică. Aşa cum eu accept rezultatul să-l înţeleagă şi cei care vor să protesteze şi să înţeleagă că nu au de ce să prtesteze. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au ieşit la vot şi să spun că poporul are întotdeauna dreptate„, a declarat Victor Ponta.