Şeful EximBank, audiat de procurorii anticorupţie VIDEO

Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat EximBank, a fost audiat, joi, la DNA, în dosarul EximAsig, în calitate de martor.

19 nov. 2015, 09:35
Şeful EximBank, audiat de procurorii anticorupţie VIDEO

Şeful EximBank, Traian Halalai, a sosit, joi dimineaţă la DNA, unde a fost audiat de procurori. Acesta a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor, în dosarul EximAsig.

Întrebat dacă a fost citat în dosarul în care ar fi implicat Radu Frîncu, fost director al EximAsig, Traian Halalai a răspuns afirmativ. Halalai nu a vrut să dea mai multe detalii.

Dosarul în care a fost chemat, joi, Halalai la DNA are legătură cu activitatea „precedentă” a Companiei de Asigurare — Reasigurare Exim România.

În urma informațiilor apărute în mass-media, potrivit cărora președintele executiv al EximBank, Traian Halalai, a fost audiat de către Direcția Națională Anticorupție, facem precizarea că acesta a fost citat în calitate de martor într-un dosar privind activitatea precedentă a Companiei de Asigurare — Reasigurare Exim România, al cărei acționar majoritar este EximBank. În aceste condiții, orice alte informații publicate pe aceste subiect sunt pur speculative, neconforme cu realitatea și au tentă de dezinformare publică„, potrivit unui comunicat emis de EximBank.

Traian Halalai este, în prezent, preşedintele executiv al băncii de stat EximBank, poziţie pe care o ocupă din noiembrie 2012, când a fost ales pentru acest rol de către premierul Victor Ponta. Până în luna august a acestui an, când s-a trecut la sistemul de conducere dualistă, Halalai a fost şi preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii.  Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 şi şi-a început cariera ca dealer pentru Bancorex. Ulterior, el a lucrat pentru olandezii de la ING Bank, unde ultima poziţie deţinută a fost cea de director financiar. Din 2006 până în 2012 a lucrat la Banca Românească, unde a deţinut poziţia de CFO şi director general adjunct.