Silviu Dehelean: USR va solicita dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei de abrogare a OUG 13

Uniunea Salvați România (USR) va solicita dezbaterea în regim de urgență, în Parlament, a ordonanței de abrogare a OUG 13 și retragerea proiectului de lege privind grațierea, înaintat de Guvern.

06 feb. 2017, 09:50
Silviu Dehelean: USR va solicita dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei de abrogare a OUG 13

„Este clar că în momentul acesta Guvernul se confruntă cu o lipsă de credibilitate majoră și asta se datorează faptului că, în repetate rânduri, cetățenii României au fost mințiți, atât cu privire la promovarea unui proiect de grațiere, a dezincriminărilor din Codul penal, ș.am.d. (…) Pentru că nu mai putem avea încredere, USR va solicita dezbaterea în regim de urgență a ordonanței de abrogare care a fost dată ieri de Guvern”, a afirmat luni deputatul USR Silviu Dehelean, într-o conferință de presă la Parlament, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că USR continuă să ceară și retragerea proiectului de lege privind grațierea, pe motiv că acesta ar avea „un scop ascuns” și ar fi „invalidat de societate”.

„Continuăm să susținem retragerea proiectului de lege depus de Guvern cu privire la grațiere, întrucât s-a pornit de la un proiect prost de la început, un proiect care avea ca scop cu totul altul, un scop ascuns decât cel care era enunțat în actele înaintate. De aceea și pentru că această grațiere a fost invalidată de către societate în momentul în care au fost contestate aceste ordonanțe. Considerăm că acest proiect trebuie retras. (…) Mai bine să se încerce unul nou, care să vină după o consultare cu instituțiile abilitate în domeniu, cu magistrații, și în care să se facă un studiu exact asupra a ceea ce înseamnă grațierea și unde se poate aplica și dacă este fezabilă, într-un context mai larg al rezolvării problemei din penitenciare”, a spus parlamentarul USR.