SIMONA HALEP – MADISON KEYS 7-6, 6-3, în finala ROGERS CUP. Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor

Simona Halep a câștigat cel de-al 14-lea trofeu în circuitul feminin după finala de azi de la turneul de la Montreal în fața luiMadison Keys, scor 7-6 (2), 6-3.  

RomaniaTV.net
31 iul. 2016, 15:38

UPDATE: Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA,a câştigat turneul de la Montreal, al 14-lea al carierei, după ce a trecut de americanca Madison Keys, locul 12 mondial şi favorită 10, scor 7-6 (7/2), 6-3. 

Campioana le-a mulţumit fanilor la ceremonia de premiere, în special românilor care au generat o atmosferă fantastică. Totodată, Simona le-a fost recunoscătoare şi oamenilor din staff, pe care i-a îndemnat să o încurajeze la fel şi în finala de dublu care se va disputa în aproximativ o oră: „În primul rând, vreau să le mulţumesc spectatorilor pentru că au venit într-un număr atât de mare să mă vadă. M-am simţit ca acasă aici, datorită românilor care m-au încurajat în permanenţă. Dar şi canadienii au fost minunaţi! Vreau să o felicit pe Madison pentru săptămâna bună pe care a făcut-o şi să îi urez succes pe viitor. De asemenea, le mulţumesc oamenilor din echipa mea pentru susţinere. A fost o săptămână maraton, în care am jucat şi la dublu. Apropo, urmează finala de dublu, aşa că trebuie să mă încurajaţi şi acolo”!

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. Revenită pe locul trei WTA după succesul din semifinala cu Angelique Kerber, Simona Halep va juca în această seară, de la ora 20:00, a 22-a sa finală în circuitul feminin, la simplu (13 victorii). Campioana noastră o va avea faţă în faţă în ultimul act de la Montreal pe Madison Keys (SUA), într-o dispută care poate fi urmărită în format LIVE-TEXT, pe RomaniaTV.net.

Simona Halep a făcut istorie la turneul de la Montreal. Sportiva noastră s-a calificat atât în finala de simplu, cât și în cea de deblu a competiției canadiene. 

În ultimul act al finalei de simplu, Simona Halep o va întâlini, astăzi, pe Madison Keys (SUA, 10 WTA). Meciul este programat să înceapă de la ora 20.00.

Aflată, în acest moment pe locul 5 WTA, Simo va urca, de luni, pe locul 3 în ierarhia mondială, grație victoriei înregistrate în semifinalele competiției de la Montreal, 6-0, 3-6, 6-2. cu Angelique Kerber (2 WTA), într-un meci care a ținut o oră și 38 de minute.

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. Campioana noastră şi-a luat revanşa pentru Wimbledon, învingând-o pe Kerber, iar acum e în faţa celei de-a 22-a finale din cariera sa. Până în prezent, Simona a obţinut 13 titluri, iar acum caută să îşi îmbunătăţească palmaresul.

Îţi prezentăm mai jos lista finalelor disputate de Halep până în prezent. 2013 a fost anul cu cele mai multe prezenţe în ultimul act, cu menţiunea că turneele jucate la vremea respectivă nu erau de primă mână.

LIVE VIDEO SURSA 1

LIVE VIDEO SURSA 2

În 2016, Simona a mai jucat două finale, fiecare dintre ele câştigate de-o manieră categorică. De altfel, dintre cele 13 victorii finale de până acum doar trei au fost câştigate de Halep în decisiv, în restul reuşind să se impună fără mari probleme.

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. Simona, care de luni va reveni pe locul trei WTA, va juca tot azi şi finala de dublu. Perechea Halep-Niculescu va întâlni în ultimul act dublu format din Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (favorite numărul 4).

Până în prezent, Halep şi Keys s-au aflat faţă în faţă de trei ori, de fiecare dată pe altă suprafaţă. Pe hard, la Sydney, în 2014, sportiva din SUA s-a impus fără drept de apel (6-1, 6-4), pentru ca românca să îşi ia revanşa în acelaşi an, la Roma, pe zgură: 5-7, 6-0, 6-1. Ultima confruntare directă, la Wimbledon 2016, a însemnat un meci pe muchie de cuţit, la capătul căruia Halep a fost cea care a ridicat mâinile în sus în semn de victorie: 6-7, 6-4, 6-3.

De asemenea, Simona Halep, împreună cu Monica Niculescu, s-a calificat și în ultimul act al probei de dublu de la Montreal.

În finala de la dublu, fetele noastre vor întâlni, tot astăzi, perechea formată din rusoaicele Ekaterina Makarova/ Elena Vesnina. Meciul este programat să înceapă de la ora 21.30, după finala de simplu. 

În semifinalele competiției, cuplul Simona Halep / Monica Niculescu a trecut, scor 6-3, 2-6, 10-6, de slovenele Andreja Klepac/Katarina Srebotnik.