Simona Man preia coordonarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Simona Allice Man, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a fost numită în funcţia de director general adjunct plăţi şi administrativ al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), au anunţat, miercuri, reprezentanţii agenţiei.

04 mai 2016, 14:53
Simona Man preia coordonarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Noul director general adjunct va coordona activitatea Direcţiei Efectuare şi Contabilizare Plăţi Fonduri Europene, a Direcţiei Economice şi Serviciul Recuperare Datorii.

Inginer de profesie, cu specialitatea în industrie alimentară, dar şi un master în administraţie publică şi putere executivă, Simona Man a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, unde a coordonat şi activitatea AFIR. Ea a fost numită pe 6 mai 2015 în funcţia de secretar de stat la MADR în urma unei decizii a prim-ministrului de atunci, Victor Ponta, iar în data de 28 aprilie, a fost eliberată din funcţie, conform unei Decizii a premierului Dacian Cioloş.

Anterior, Simona Man a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, din care a fost eliberată printr-o altă decizie a premierului Victor Ponta, din data de 30 aprilie 2015.

‘Banii trebuie să ajungă cât mai simplu şi urgent la beneficiari şi astfel România va putea realiza o absorbţie de peste 100% a fondurilor europene pentru agricultură. Sunt conştientă de importanţa pe care aceşti bani o au în dezvoltarea mediului rural românesc şi nu voi precupeţi niciun efort pentru a sprijini activitatea AFIR din poziţia de director general adjunct. Experienţa pe care o am este foarte importantă pentru a înţelege nevoile pe care le au beneficiarii şi pentru a lupta să simplific rapid modul de accesare a fondurilor’, a declarat Simona Man, director general adjunct al AFIR.

AFIR a anunţat că primeşte, începând din 28 aprilie 2016, cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016.

România beneficiază de o alocare financiară totală de 9,47 miliarde de euro pentru întreaga perioadă de programare 2014 — 2020, iar alocarea bugetară totală pentru măsurile implementate la nivelul AFIR se ridică la 4,87 miliarde de euro.