Simptome că eşti extrem de stresat

Stresul nu te poate afecta doar la nivel mintal, consecințele unui trai agitat și într-un mediu stresant îți poate pune amprenta și asupra planului fizic.

10 oct. 2017, 06:26
Simptome că eşti extrem de stresat

Deși nu i se acordă atenția cuvenită stresului și efectelor sale nocive mai ales asupra fizicului, există anumite simptome de care ar trebui să ții cont și la semnalarea lor să iei măsuri de precauție.

Cu cât ești mai agitat și nu ai un program alimentar sănătos, sari peste orele de odihnă nefăcând nici mișcare cu atât mai mare este riscul să te confrunți cu simptomele de mai jos:

Durerile în piept

Corpul uman este plin de neurotransmițători care atunci când te confrunți cu o situație stresantă sau primești o veste proastă, transmit semnale către sistemul nervos și astfel apare senzația de durere în piept manifestată sub forma unei apăsări.

În plus dacă te simți slăbit sau anemic, acesta este semnalul cel mai bun că hormonul cunoscut sub numele de cortizol care este eliberat în sânge de către creier se face treptat cu pauze ca în momentele când faci un efort intens și astfel te vei simți mai epuizat decât de obicei.

Crampe abdominale dese

Des întâlnite în perioada ciclului menstrual, înafara acestei perioade neplăcutele crampe pot fi un simptom clar că ai de a face cu o situație stresantă ce ți-a dat metabolismul peste cap.

Stresul va determina o producție mult mai mare de hormoni în organism și mai ales la nivelul aparatului digestiv, și în felul acesta vor apărea crampele ca răspuns al organismului tău că ceva nu funcționează corespunzător.

Află mai multe despre simptomele stresului asupra corpului AICI