Situaţie incredibilă în sistemul de învăţământ românesc. Manualele şcolare au venit cu o întârziere de 8 luni

Cu câteva săptămâni înainte de a termina școala au sosit manualele pentru ciclul primar.

09 mai 2016, 08:13
Situaţie incredibilă în sistemul de învăţământ românesc. Manualele şcolare au venit cu o întârziere de 8 luni

Elevii unei şcoli din Arad au primit manuale noi de română, matematică, ştiinţe ale naturii, civică pentru semestrul II.

Ce contează că e aproape gata şcoala, manualele au fost distribuite elevilor după o lungă întârziere. Potrivit aradon.ro, cele pentru semestrul I nici nu au mai ajuns. Poate e mai de bun simț să nu le mai trimiți decât să le trimiți când nu mai are nimeni nevoie de ele. Fiecare dascăl s-a descurcat și părinții au cumpărat ceea ce era de cumpărat.

Se pot apuca de învăţat, din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad recunoaşte că este vorba de o întârziere, dar nu din vina problemelor locale. Au venit cu întârziere de la Bucureşti dar au fost distribuite de îndată ce au venit. Au fost probleme cu licitațiile, cu contestațiile și cei mici ar fi putut rămâne cu ghiozdanele goale. După Paști, în mai, elevii din ciclul primar şi-au primit manualele.

Nu doar că au venit cu întârziere dar s-au mai şi încurcat puţin lucrurile. CD-urile care le însoţesc sunt puţin inversate. La manualul, spre exemplu, de limba şi literatura română e ataşat CD-ul de la Ştiinţele naturii.