Sondaj CSCI: Victor Ponta ar fi votat, în turul al doilea, de 58% dintre alegători

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Victor Ponta ar obţine 46% din voturi, în primul tur, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, ar fi votat de 24% dintre români, potrivit ultimului sondaj CSCI. Şi în turul al doilea, Victor Ponta l-ar învinge pe candidatul ACL.

RomaniaTV.net
18 aug. 2014, 12:12

Raportat la scorul cumulat al PNL si PDL la ultimele alegeri (europarlamentare – mai 2014), rezulta ca intentia de vot pentru Iohannis este sub votul cumulat, primit de cele doua partide, la ultimele alegeri.

Potrivit CSCI, în turul al doilea, Victor Ponta ar obţine 58% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 42%.

În cazul în care în turul II ar intrat candidatul PSD şi candidatul independent Cristian Diaconescu, Victor Ponta ar obţine un scor şi mai mare, respectiv 72%, faţă de 28% cât ar primit fostul consilier prezidenţial. 

Citeşte şi: Cristian Diaconescu pleacă din PMP: Voi candida ca independent la Preşedinţie

Sondajul CSCI mai arată că 70% dintre romani considera ca Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei din noiembrie, comparativ cu 17%, care îl crediteaza pe Iohannis cu prima sansa.

Sondaj CSCI a fost realizat în perioada 11-14 august 2014, eşantion de 1063 de persoane, marja de eroare tolerata fiind de +/- 3%.