Sondaj online: Romanii, veste catastrofala pentru prezidentiabilul Iohannis!

Mai mult de jumătate dintre romani cred ca este importanta religia presedintului Romaniei. Astfel, peste jumătate (58,2%) dintre participanţii unui sondaj online cred că religia viitorului preşedinte al României contează.

RomaniaTV.net
07 aug. 2014, 17:26
Sondaj online: Romanii, veste catastrofala pentru prezidentiabilul Iohannis!

Întrebarea a fost adresată românilor, în contextul în care promovarea candidaţilor pentru funcţia de la Cotroceni a intrat în linie dreaptă, iar una dintre liniile de profil prezidenţial care au fost aduse în discuţie în spaţiul public în ultima perioadă a ţinut de religia pe care o va avea viitorul preşedinte, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a ieşit zilele acestea cu atacuri la adresa lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat că vorbeşte despre religia sa (n.n. Victor Ponta fiind creştin ortodox), viitorul candidat al ACL susţinând că religia unui candidat nu trebuie să conteze.

În realitate, Victor Ponta a afirmat într-un discurs susţinut în urmă cu două săptămâni că „nu e nimic de reproşat (n.n. lui Klaus Iohannis) că e etnic german” şi că „nu e nimic rău că e protestant”, dar „nu vreau să mă acuze nimeni sau să-mi spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a declarat premierul Ponta.

Ţinând cont de faptul că peste jumătate dintre participanţii la sondaj consideră că religia viitorului preşedinte contează, rezultă că propunerea PNL pentru Cotroceni, Klaus Iohannis, va avea o problemă în a justifica public faptul că nu contează confesiunea sa. Peste jumătate dintre români îl contrazic pe Iohannis şi îi arată că, în perspectiva prezidenţialelor, va conta faptul că este luteran.