Sorin Oprescu, plângere la CSM după ce procurorul l-a jignit pe judecător: „Atitudine plină de cinism” VIDEO

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde are loc un nou termen în dosarul de luare de mită şi spălare de bani. Oprescu a contestat măsura controlului judiciar. Totodată, fostul primar general a sesizat CSM fiindcă procurorii i-ar fi jignit pe judecători în cazul său. În plus, primarul suspendat al Capitalei a mărturisit că se bucură că s-a întors în spital, locul unde şi-a petrecut mai bine de 30 de ani din viaţă.
Iulian Tudor
03 feb. 2016, 08:14
Sorin Oprescu, plângere la CSM după ce procurorul l-a jignit pe judecător:

Sorin Oprescu îi ia apărarea magistratului care îl judecă în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie şi spune că atitudinea procurorului faţă de acesta este „plină de cinism”.

„Aşteptăm să vedem care e hotărârea instanţei privind întoarcerea dosarului la obiecţiile pe care le-am făcut. Atitudinea procurorului a fost plină de ipocrizie și de cinism. Eu am crezut că după o experienţă de aproape o viaţă m-am obişnuit şi cu cinismul. Dar atâta timp cât îţi atinge libertăţile tale, mi se pare că nu e corect şi nu numai mie”, a spus Sorin Oprescu.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, PRIMA ZI DE MUNCĂ la Spitalul Universitar din Capitală. Ce program a avut

Primarul suspendat a precizat că înscrisul procurorului de caz e agresiv şi din această cauză a făcut plângere la CSM.

„Însuşi înscrisul pe care l-am citit e lipsit nu de curtoazie, e chiar agresiv. Nu cred că aşa trebuie să se desfăşoare… Ce încredere să mai am când văd toate lucrurile cu care mă confrunt?„, a adăugat el.

Întrebat dacă se va sesiza CSM în legătură cu plângerea făcută, edilul suspendat al Capitalei a precizat: „Dânşii vor hotărî acest lucru. Pentru că nu agresivitatea şi lipsa de curtoazie în adresare rezolvă problema de fond”.

„Procurorul, prin notele pe care le-a adresat Tribunalului, a avut o atitudine ofensatoare la adresa magistratului”, a adăugat şi avocatul edilului suspendat al Capitalei.

În plus, Oprescu a menţionat că vrea să scape şi de măsura controlului judiciar.

Sorin Oprescu a vorbit şi despre întoarcerea în sala de operaţie.

„Sunt de 32 de ani pe sala de operaţie. I-am ajutat pe baietii mei, sunt baietii care au crescut sub ochii mei. Sunt oameni maturi acum şi mă bucur că ştiu ce au de făcut”, a adăugat acesta.

Sorin Oprescu îi ia apărarea magistratului care îl judecă în dosarul său de corupţie. Oprescu a cerut sesizarea CSM pentru a-i fi apărată imaginea şi integritatea judecătorului. Asta după ce procurorul DNA care se ocupă de dosarul său l-ar fi jignit pe magistrat, scrie b365.ro.

„Procurorul are obligaţia să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea magistraţilor”, precizează Oprescu în cererea adresată CSM.

„Nici din încheiere nu rezultă exact ce lipseşte (..) astfel ca nu am putea înţelege decât faptul că ni se solicită nu îndreptarea unor neregularităţi anume, ci rescrierea întregului rechizitoriu, dar fără a se indica cum anume doreşte judecătorul de cameră preliminară să fie rescris. În condiţiile în care faptele sunt descrise în ordine cronologică, în primul rând pentru că aşa au avut loc, iar în al doilea rând pentru a evidenţia evoluţia modului de operare şi a relaţiilor din cadrul grupului infracţional, nu înţelegem ce logică ar lipsi”, se menționează în răspunsul DNA.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl aduce din nou la raft, de luni, 27 mai 2024, produsele tematice pe care românii le adoră. Vor fi disponibile toată săptămâna
Capital.ro
Ungurii vor schimba REGULILE din Europa. Totul se va aplica începând cu 1 IULIE
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'