Sorin Oprescu, propunere anti-migraţie: Primarii şi şefii CJ să se SUSPENDE din partid pe perioada mandatului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, propune ca primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene să se suspende din partidele din care fac parte pe perioada mandatului.

29 aug. 2014, 14:10
Sorin Oprescu, propunere anti-migraţie: Primarii şi şefii CJ să se SUSPENDE din partid pe perioada mandatului

Sorin Oprescu a susţinut vineri, într-o declaraţie politică făcută în contextul disputei publice privind ordonanţa ce permite migraţia aleşilor locali, că „aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă” şi că atât edilii, cât şi consilierii locali şi cei judeţeni trebuie să răspundă în faţa propriilor alegători.

Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă. De fapt, este vorba despre conştiinţa individuală şi chiar obrazul celui ales, de cum se uită el în ochii celor care l-au trimis în funcţie. Indiferent că eşti primar, consilier local sau judeţean, răspunzi în faţa propriilor alegători. Asta este cel mai grav: în această dispută nu este luat în considerare alegătorul, care pierde cel mai mult”, a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, la nivelul Capitalei, ziua de vineri a confirmat toate afirmaţiile de până acum, fiind menţinută aceeaşi stare de haos, confuzie şi dezbinare a legislativului oraşului, o situaţie care blochează orice acţiune a Executivului Bucureştiului.

Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei nu s-a ţinut din lipsă de cvorum

Sorin Oprescu a sugerat clasei politice acutale să analizeze ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, odată aleşi, să se suspende pe perioada mandatelor din cadrul partidelor din care aceştia fac parte.

Sugerez clasei politice actuale să analizeze următoarea propunere: să se ia în calcul ca primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene să se suspende din partidele care i-au propulsat pe perioada mandatului, asemenea preşedintelui ţării. În felul acesta, se poate asigura echidistanţa’, a propus Oprescu.

ALEŞII LOCALI îşi pot SCHIMBA PARTIDUL timp de 45 de zile. Guvernul a ADOPTAT ordonanţa privind migraţia

Sorin Oprescu a arătat că nu este interesat de disputele politice.

‘Se menţine aceeaşi stare de haos, de confuzie şi de dezbinare a legislativului oraşului, situaţie care blochează realmente orice acţiune a executivului. Fac un un apel către toţi consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică, să se trezească şi să nu mai arunce vina unul pe altul, că aşa vom face să perpetuăm o stare de lucruri care se va răzbuna şi va acţiona împotriva intereselor cetăţeanului. Mă adresez lor, domnilor consilieri: dacă sunteţi interesaţi în problemele oraşului, veţi avea ocazia să trecem din nou prin Consiliu proiecte care au fost suspendate şi atacate de prefect că nu au respectat legislaţia în vigoare. (…) Aveţi prilejul să vă manifestaţi loialitatea faţă de cetăţenii care v-au ales’, a mai edilul Capitalei.