Statul în trafic este la fel de periculos ca fumatul

Statul mult în trafic este nociv nu doar pentru nervii șoferilor. Potrivit unui studiu realizat de cei de la Universitatea Surrey, nivelul de poluare din mașini se ridică la 40% atâta timp cât acestea sunt blocate în trafic. Pentru asta, șoferilor le este recomandat să închidă geamurile automobilelor dar și sistemul de ventilație, dacă acesta recirculă în mașină aerul din atmosferă. Aceste simple măsuri de precauție ajută la reducerea poluării cu 76 de procente, spun specialiștii.

31 aug. 2016, 12:50
Statul în trafic este la fel de periculos ca fumatul

Poluarea aerului este extrem de periculoasă potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Cele mai mari probleme se întâlnesc în zonele urbane, aglomerate. Studiul realizat de cei la Surrey indică faptul că șoferii sunt cel mai expuși în momentul când stau la stop, în trafic. Expunerea șoferilor, care stau la culoarea roșie a semaforului, la particulele poluante este de 29 ori mai mare decât a conducătorilor auto care se află propriu-zis în trafic.

În ceea ce privește efectele asupra sistemului respirator, specialiștii spun că poluarea aerului este la fel de nocivă ca și fumatul.

Nu doar șoferii sunt afectați de poluarea generată de trafic. Și pietonii, în timp ce stau la semafoare, sunt la fel de expuși particulelor nocive din aer.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual, poluarea aerului se face responsabilă de decesul prematur a 3,7 milioane de persoane. De zece ori mai multe decât cele care își pierd viața în accidente rutiere.