Stuart Ramsay, autorul reportajului Sky News, insistă că materialul e adevărat. Traian Băsescu cere arestarea lui

Stuart Ramsay, jurnalistul Sky News care a realizat reportajul despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România, a publicat noi mesaje Twitter, în care ataca România pentru publicarea de informaţi nepotrivite care să provoace o reacţie din partea sa. El insistă că nimeni nu a fost plătit pentru apariţia în reportaj. Traian Băsescu a cerut arestarea lui şi extrădarea în România.

11 aug. 2016, 06:19
Stuart Ramsay, autorul reportajului Sky News, insistă că materialul e adevărat. Traian Băsescu cere arestarea lui

„România, încetează cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la fiecare întrebare – arestezi bandele?”, a scris jurnalistul pe Twitter.

„Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit de discuţie. România, aici nu era vorba despre tine. Era vorba despre arme”, este un alt mesaj.

Ramsay a insistat de asemenea, asupra faptului că în imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva, contrazicând informaţii potrivit cărora că în imagini ar putea fi văzuţi echipa de filmare şi intermediarul de origine română.

„Pentru a clarifica -în imaginea de la hotel apare echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie”, susţine Ramsay.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Traian Băsescu a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele jurnalistului.
 
„Emitere de mandat de arestare pt ziaristul britanic, urmat de mandat internaţional de arestare, pentru anchetarea lui”, a cerut Traian Băsescu.

Chiar dacă DIICOT a arătat că presupusa tranzacție cu armament la care a participat reporterul Sky News Stuart Ramsay este o înscenare a ziariștilor britanici, postul de televiziune Sky News susține că reportajul despre traficul de arme în România este corect, notează cotidianul The Guardian miercuri seara, pe site-ul său de internet.