STUFAT DE MIEL, RETETE STUFAT DE MIEL: Cum prepari cel mai delicios stufat pentru MASA DE PAŞTE. Secretul bunicii

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel. Stufatul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paşte. Se prepară foarte uşor. De asemenea, dacă nu mâncaţi carne de mei, va oferim încă două reţete de stufat: cu ied sau cu pui. E delicios!   

06 apr. 2018, 03:26

STUFAT DE MIEL

Ingrediente 

  • 1 kg carne de miel 
  • 20 fire ceapă verde 
  • 20 fire usturoi verde 
  • 1 linguriță amidon alimentar 
  • 1-2 linguri pastă de tomate 
  • 2 linguri oțet de mere 
  • sare 
  • pătrunjel proaspăt 

Mod de preparare

Se taie carnea de miel în bucăți potrivit de mari,  se prăjește ușor într-o tigaie cu puțin ulei până se rumenește, apoi se pune într-o  cratiță. Firele de ceapă și usturoiul, se spală, se usucă și se taie în bucți de 3 cm. Se pun în aceeași tigaie, în care se mai adaugă puțin ulei. Bucățile de ceapa și usturoi se țin puțin în ulei pe foc, doar pentru a se înmuia, nu trebuie lăsate să se rumenească. Se adaugă ceapa și ustoroiul, în cratiță, peste carne, odată cu uleiul din tigaie. Se pune amidon alimentar dizolvat într-o cană cu apă (amestecat bine, pentru a nu avea cocoloașe). Se adaugă în cratiță și pasta de tomate, dizolvată într-o cană cu apă. Dacă folosești o pastă cu concentrație mică, folosește două linguri. Dacă pasta de tomate are o concentrație mare, poți folosi o lingură sau una și jumatate. Adaugă în cratiță și cele două linguri de oțet de mere și un vârf de linguriță de sare. Cratița se pune pe aragaz la foc mediu. După ce a început să fiarbă, se acoperă cu un capac și se pune la cuptor unde trebuie să fiarbă înăbușit aproximativ o oră. Când este aproape gata, se mai adaugă sare după gust și pătrunjel. 

STUFAT DE MIEL, reţeta 2

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 20 min
  •  Timp de gatire: 60 min
  •  Gata in: 80 min

INGREDIENTE

  •  750 g carne de miel cu os
  •  8 legaturi ceapă verde
  •  5 legaturi usturoi verde
  •  2 linguri bulion
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita condimente pentru miel

PREPARARE

Uite cum să prepari un stufat de miel de te lingi pe degete! Să ne bucurăm de legumele verzi, proaspete( pe care ni le oferă primăvara), îmbrăţişând carnea de miel în oală, pe foc.

1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.

2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.

3. Într-un vas de cuptor, se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.

 

STUFAT DE MIEL. Rețetă stufat de miel. Ingrediente:

750 g carne de miel cu sos
8 legaturi ceapă verde
5 legaturi usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 lingurita condimente pentru miel

STUFAT DE MIEL. Rețetă stufat de miel.Mod de preparare:

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel.  1. În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt, scrie unica.ro.

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel.  Rețetă stufat de miel. 2. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.

Rețetă stufat de miel. 3. Într-un vas de cuptor, se asaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel. Stufatul este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paşte. Vă prezentăm trei reţete pentru stufat de miel, stufat de pui şi stufat de ied.

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel. Stufat de miel

Ingrediente:

● coaste de miel,
●,4-5 legături de ceapă verde,
● 3-4 legături usturoi verde,
● 1 cutie roşii decojite,
● sare,
● piper,
● ulei
● 1 legătura mărar.

Stufat de miel. Mod de preparare:

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel. Se spală coastele cu apă rece foarte bine. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Într-o tigaie se prăjesc coastele în ulei, pe ambele părţi. Se scot coastele şi în acelaşi ulei se căleşte ceapa şi usturoiul. Când acestea s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite care se dau prin robot şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă încă 5 minute.

Coastele prăjite se asează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, deasupra se adaugă sosul din ceapa şi usturoi. Se acopera şi se bagă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

STUFAT DE MIEL reţetă. Rețetă stufat de miel. După ce timpul trece se scoate stufatul din cuptor şi pe deasupra se presară mărar tocat mărunt. Se poate asezona cu salată verde.

Stufat de pui

Ingrediente:

● 500 grame de ficăţei de pui;
● 5 legături de ceapă verde;
● 4 legături de usturoi verde;
● un pahar cu vin alb;
● 300 milimetri de suc de roşii;
● 3 linguri de pastă de tomate;
● mărar;
● sare;
● piper.

Stufat de pui. Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se spală bine. Apoi, se taie în bastonase lungi de 4-5 centimetri. Ficăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă colocotită pentru 5 minute. Apoi se scot din apă (eventual se spală).

Ceapă şi usturoiul se opăresc într-o oală cu apă clocotită (dată jos de pe foc) pentru 5 minute. Într-un vas pentru cuptor se pun ficăţeii şi deasupra se pun ceapa şi usturoiul. Apoi, se pun sucul de roşii şi pasta de tomate amestecate împreună şi paharul cu vin. Se sarează şi se piperează după gust.

Vasul se dă la cuptor pentru 40 de minute. Deasupra de pune mărar tăiat marunt.

Sursa: Petit Chef

Stufat de ied

Ingrediente:

● 1 kilogram de carne macra de ied,
● 3 cepe,
● 100 grame de unt sau ulei,
● 250 de mililitri de vin alb,
● 1 bucată de morcov,
● 1 legătură de patrunjel,
● o lingură de pastă de tomate,
● sare,
● piper,
● 25 fire ceapă verde,
● 25 fire de usturoi.

Stufat de ied. Mod de prepare:

Se spală carnea şi se taie în bucăţi potrivite. Se rumeneşte în unt sau în ulei. În grăsimea rămasă se pun firele de ceapă şi usturoi curăţate, spălate, legate în opturi sau în cercuri. Când acestea s-au rumenit puţin, se scot pe platou şi se repetă apoi operaţia cu toată ceapa şi usturoiul verde.

Se aşează din nou în grasime, se pune deasupra carnea rumenită, se toarnă vinul alb, apoi se acoperă cu zeama de carne sau cu apă caldă. Se pune mărarul şi pătrunjelul (rădăcina) tăiate rondele subţiri. Se lasă vasul să clocotească pe foc mic, şi când zarzavaturile sunt aproape gata, se pune pasta de roşii peste care se adaugă puţină apă caldă, cât să acopere toate ingredientele. După 5 minute se ia preparatul de pe foc, şi se poate servi împreună cu câteva felii de lămâie.