SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesor: Grele! Au fost câteva lucruri alambicate

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016 MATEMATICA, SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ. Elevii de clasa a VIII-a au dat marţi simulare la proba de matematică pentru examenul de Evaluare Naţională. Ei au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. Notele obţinute nu se trec în catalog. Profesorul de matematică Magda Stoica a declarat pentru RomaniaTV.net că subiectele au fost grele, dar asta s-ar putea să-i motiveze pentru examenul din vară.

23 feb. 2016, 18:38
SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesor: Grele! Au fost câteva lucruri alambicate

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2016 MATEMATICA, SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ MATEMATICĂ. 188.000 de elevi de clasa a VIII-a au început luni simularile examenelor din cadrul Evaluarii Nationale. Prima simulare s-a desfasurat la Limba si literatura romana, iar azi, elevii au fost testati la Matematica.  Toate subiectele au fost obligatorii. Timpul de lucru efectiv a fost de 2 ore. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Magda Stoica, profesor de matematică la Liceul Tehnologic Voievodul Mircea din Târgovişte, a declarat pentru RomaniaTV.net că subiecte de anul acesta de la simulare au fost dificile şi sunt aşteptate rezultate slabe.

„Subiectele de la simulare au fost grele pentru că ultima problemă la geometrie i-a pus pe elevi în dificultate. Ei trebuiau să-şi imagineze până la capăt problema. Înainte era doar ceva de calculat, dar acum, dacă nu-şi dădeau seama din enunţul problemei că de fapt trebuie să facă un calcul, nu puteau să rezolve nimic din problemă.

La partea I erau lucruri foarte simple şi acolo trebuiau toţi să facă, dar au fost şi câteva lucruri puţin mai alambicate, ceva cu mulţimea numerelor naturale pare. Eu ştiu că teoretic ar trebui să fie nişte noţiuni generale, dar în realitate sunt copii care se încurcă la aşa ceva. Se predau la şcoală, dar una este să-i dai copilului mulţime şi el să o vadă şi alta este să-i spui mulţimea numerelor pare care este ceva puţin mai abstract pentru ei.

Restul subiectelor de la partea I mi se par în regulă. Au avut desen ca şi până acum. Subiectele respectă structurile anilor trecuţi.

Partea a II-a a fost ca în fiecare an, cu mici chichiţe. Li se dă o scădere de pătrate perfecte. Mulţi copii cred că s-au păcălit şi au scris că iese direct de sub radical, ceea ce nu e adevărat. Dacă au lucrat subiectele din anii anteriori, cu siguranţă au ştiut să facă partea I şi partea a II-a în procent de 80%.

La partea a III-a, problemele de geometrie mi se par complicate”, a explicat profesorul de matematica.

„Nu cred că vom avea rezultate foarte bune, dar cred că asta e posibil să-i şi motiveze pentru examenul care urmează. Majoritatea se vor mobiliza de acum înainte. Un copil care a lucrat modelele de anii trecuţi ar trebui să se descurce binişor, undeva în jurul notei 8”, a declarat profesorul de matematica.

Rezultatele pe care le vor obtine elevii la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare, stabileste Ministerul Educatiei.

Calendar Simulare Evaluarea Nationala 2016

22 februarie 2016   Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
23 februarie 2016   Simulare – Matematica – proba scrisa
24 februarie 2016   Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
4 martie 2016                         – Afisarea rezultatelor

EVALUARE NATIONALA 2016, SUBIECTE MATEMATICĂ. Elevii care susţin anul viitor examenul de evaluare naţională au programtă prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie.