Tatăl unui tânăr mort în tragedia de la Colectiv: „Eu îmi deshumez copilul”

Tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv este dispus să-şi deshumeze fiul pentru a putea găsi răspunsuri la întrebările care îl macină. Cel mai mare semn de întrebare se referă la un moment anume din dinamica focului care a „mistuit" atâtea vieţi de tineri nevinovaţi.

29 iul. 2016, 07:44
Tatăl unui tânăr mort în tragedia de la Colectiv: „Eu îmi deshumez copilul”

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Victimelor din Colectiv, nu are nici acum linişte după ce şi-a îngropat fiul.

„Sunt foarte multe semne de întrebare în acest dosar. Iar cel mai mare semn de întrebare se referă la flacără. De ce flacăra a urcat pe stâlp liniştită, într-un ritm al ei, a ajuns sus, s-a învârtit în jurul stâlpului, după care a făcut… bum! Nu are nicio legătură, nici ca timp, nici ca nimic cu deschiderea uşii. Deci, acolo, flacăra a urcat liniştită, în mod normal, iar în momentul în care a ajuns sus, a plecat într-o explozie şi, în câteva secunde, a cuprins tot. Acolo erau nişte gaze. De unde?!… Sunt multe, foarte multe semne de întrebare pe care nimeni n-a vrut să le cerceteze”, declară Eugen Iancu, tatăl unui tânăr ucis de „Infernul din Colectiv”, pentru Ring.ro.

Acesta este dispus să-şi deshumeze fiul pentru a se putea face o expertiză.

„Eu am spus, eu îmi deshumez copilul, nu stau la discuţii. Eu am spus-o şi o repet: dacă este cazul, îmi deshumez copilul pentru expertiză. Numai că timpul care trece face să dispară anumite substanţe. Şi aici este o problemă”, a încheiat acesta.

Zeci de tineri în seara de 30 octombrie în incendiul care a avut loc în clubul Colectiv din sectorul 4. Acolo avea loc lansarea unui album al trupei Goodbye Gravity, iar coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die”.

Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. 64 de oameni au murit în urma incendiului.

Citeşte şi Părinţii barmaniţei moarte în Colectiv au reuşit să „spargă” parola de la laptopul fetei. Ce au găsit în el le-a sfâşiat inima