Te-ai întrebat vreodată CÂT DUREAZĂ în realitate un VIS. Sigur tu crezi că visezi toată noaptea

În timp ce corpul tău se odihneşte în timp ce dormi, noaptea îţi este dominată de creier şi de imaginaţie, prin prisma viselor.

09 sept. 2014, 13:34
Te-ai întrebat vreodată CÂT DUREAZĂ în realitate un VIS. Sigur tu crezi că visezi toată noaptea

Toti oamenii viseaza noaptea, chiar daca nu-si amintesc visele a doua zi dimineata, la trezire. In timpul somn, mintea este cea care lucreaza intens, in timp ce trupul se odihneste, iar acest lucru inseamna ca organismul tau trece, totusi, prin niste „evenimente”.

Un vis poate să dureze de la câteva secunde și până la aproximativ 20-30 de minute. Multe dintre persoane au între 3 și 5 vise pe noapte. Mulți cred că visăm toată noaptea, când de fapt nu e așa. Ni se pare că visul durează mai mult deoarece creierul procesează informațiile cu viteză incredibilă, iar multitudinea de imagini derulate dă impresia ca visăm multă vreme.

Citeşte despre: Semnificaţia viselor: tot ce trebuie sa ştii despre visele tale

Visele antreneaza hipocampusul, leaganul memoriei, dar si amigdala, esentiala pentru aparitia emotiilor. Din acest motiv traiesti asa intens visele, din acest motiv poti experimenta bucurie, frica, excitare sau orice alta senzatie aparent perfect reala in timp ce visezi.

Chiar daca nu te uiti, practic, la nimic, cortexul visual al creierului genereaza imagini vii, din care sunt compuse visele. De aici provine tot ceea ce se intampla vizual in timpul visului tau.