Temperaturi extreme: Avem parte de cel mai rece început de octombrie din ultimii aproape 100 de ani

Meteorologii anunţă că avem parte de cel mai rece început de octombrie din ultimii aproape 100 de ani. Valorile din termometre reprezintă un record absolut de temperaturi scăzute pentru această perioadă, de când se fac măsurători în ţara noastră. Autorităţile sunt în alertă, după ce s-au înregistrat temperaturi de până la - 9 grade Celsius, cu peste 20 grade sub media normală, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
05 oct. 2013, 07:07
Temperaturi extreme: Avem parte de cel mai rece început de octombrie din ultimii aproape 100 de ani

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost cea mai friguroasă din această toamnă, în multe localităţi ale ţării.

Cele mai scăzute temperaturi în zonele locuite din ţară s-au înregistrat, sâmbătă dimineata, în judeţul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius la Miercurea, potrivit Mediafax, iar la Sfântu Gheorghe au fost -5 grade.

Dimineaţa de sâmbătă a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scăzând cu cel puţin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului în Miercurea Ciuc.

Vineri noapte în Bucureşti au fost doar -3 grade Celsius la staţia Băneasa, în timp ce la staţia Filaret termometrele au indicat 0 grade în centrul Capitalei.

Vremea se va încălzi de săptămâna viitoare, astfel încât timp de zece zile vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive, a declarat, marţi, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De lunea viitoare (7 octombrie, n.r.) se încălzeşte vremea, astfel încât timp de zece zile după aceea vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive. Episodul actual de vreme rece e trecător„, a afirmat Ion Sandu, potrivit Agerpres.