TONI GREBLĂ a ieşit din AREST: Condiţiile au fost SUPORTABILE. Caprele nu sunt proprietatea mea VIDEO

Toni Greblă, fost judecător al CCR, a ieşit, miercuri, la ora 12.00, din arestul Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere, emisă marţi de procurori, a expirat. Procurorul de caz a cerut ca Greblă să fie arestat la domiciliu, iar ICCJ a rămas în pronunţare.

RomaniaTV.net
11 mart. 2015, 10:08
TONI GREBLĂ a ieşit din AREST: Condiţiile au fost SUPORTABILE. Caprele nu sunt proprietatea mea VIDEO

Toni Greblă a exclus varianta recunoaşterii vinovăţiei în faţa instanţei susţinând în continuare că este nevinovat. „Am spus-o de la început şi îmi menţin declaraţia”, a spus Greblă.

Acesta a negat şi acuzaţia procurorilor potrivit cărora s-ar fi apucat să vândă capre. „Nici un om zdravăn la cap nu se apucă în perioada aceasta să facă comerţ, dar nici nu cred că ar fi infracţiune. (…). Caprele nu sunt proprietatea mea„, a declarat Toni Greblă.

Întrebat cum i s-au părut condiţiile în arest, Greblă a spus că acestea sunt suportabile: „Societatea românească trebuie să-şi creeze un drum în această lume, depinde ce dorim să facem. Condiţiile din arest sunt condiţiile din arest, dar sunt suportabile.”

Fostul judecător CCR a mai anunţat că nu va mai face declaraţii publice pe viitor. „Eu am demisionat din funcţiile publice pe care le deţin. Declaraţii publice nu mai fac pentru că nu mai am calitatea de a spune ceva despre o anumită situaţie sau anumite lucruri din societatea românească„, a mai spus Greblă.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Grebă este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.

Toni Greblă a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi transferat în arestul Poliţei Capitalei. Fostul judecător a precizat că măsura de reţinere a sa este una excesivă.

Avocatul său a declarat că Toni Greblă nu şi-a recunoscut faptele. „Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru că ar fi încercat prin persoane interpuse să vândă 50 de capre”, a explicat avocatul fostului judecător.

Toni Greblă a ajuns, marţi dimineaţă, la sediul DNA unde a fost audiat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a clamat încă o dată nevinovăţia, precizând că demisia sa de la CCR nu reprezintă o recunoaştere a vinovăţiei, ci este expresia dorinţei sale ca dosarul său să nu afecteze activitatea acestei instituţii.

„Dacă din punct de vedere instituţional, am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal, nu înţeleg ce mi se întâmplă”, a declarat Toni Greblă.