TOP 10 cele mai uimitoare şi bizare COINCIDENŢE din ISTORIE

Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele. Există o listă a 10 dintre cele mai incredibile şi extraordinare coincidenţe.

22 aug. 2015, 06:59
TOP 10 cele mai uimitoare şi bizare COINCIDENŢE din ISTORIE

Iată coincidenţele care au şocat lumea la timpul lor:

10. Cartea din copilarie. Anne Parrish, celebra romancieră americană, a găsit într-o librărie din Paris, în anii ’20, o carte pe care o preferase în copilărie, „Jack Frost şi alte povestiri”. A cumpărat cartea şi i-a arătat-o soţului ei. Acesta a luat cartea, a deschis-o şi, pe prima pagină, a găsit scris „Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs”. Era chiar cartea Annei!

CITEŞTE ŞI Cele mai bune 10 JOBURI din România pentru care nu-ţi trebuie FACULTATE

9. Noroc la poker. Robert Fallon a fost impuscat mortal in 1858 de partenerii de poker. Acestia sustineau ca Fallon a castigat potul de 600 de dolari trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintre ceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei 600 de dolari cu ghinion, au gasit un nou jucator, care a transformat cei 600de dolari in 2.200. Politia a cerut ca cei 600 de dolari initiali sa fie dati rudei celei mai apropiate a lui Fallon. S-a descoperit ca noul jucator era chiar fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!

8. Morţi gemene. In 2002, doi frati gemeni de 70 de ani au murit la interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate pe acelasi drum in Finlanda de nord. Primul a murit atunci cand a fost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600 kilometri nord de capitala, Helsinki, la doar 1,5 km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis.

CITEŞTE ŞI Top 10 ţări din lume cu cele mai FRUMOASE femei FOTO

7. Copilul care cade. In anii ’30, la Detroit, un anume Joseph Figlock a fost menit sa devina o persoana uimitoare. In timp ce mergea pe strada, un copil a cazut de la o fereastra inalta, in capul lui Figlock. Caderea copilului a fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu, acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuit.

6. Fotografia. O femeie din Germania care si-a fotografiat baiatul abia anscut in 1914 a lasat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. Primul Razboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie, considerand-o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia de mai inainte a fiului sau. Explicatia: filmul ei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoi revandut tot ei!

CITEŢTE ŞI: TOP 10 sportivi URIAŞI şi hobby-urile lor INCREDIBILE

5. Crimă la „dublu”. În anul 1975, în Bermuda, un om care mergea pe o motoretă a fost lovit de o maşină de taxi şi a murit. Tragedia s-a întâmplat după un an de la moartea fratelui său care conducea aceeaşi motoretă, pe aceeaşi stradă şi care a fost ucis de acelaşi taximetrist.

4. Gemenii. Fratii gemeni Jim Lewis si Jim Springer au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Intrucat nu se cunosteau, ambele familii si-au numit copiii James. Ambii James au crescut nestiind unul de celalalt, si amandoi au cautat instruire in domeniul protectiei legii , amandoi au avut talent la desen tehnic si tamplarie si fiecare s-a casatorit cu o femeie pe nume Linda. Amandoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan si celalalt James Allan. Fratii gemeni au divortat de sotiile lor si s-au casatorit cu alte femei – amandoua numite Betty. Si amandoi au avut caini pe care i-au numit Toy.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cei mai mari CUCERITORI: bărbaţi cu MII DE FEMEI în „palmares”. UN ROMÂN este pe LOCUL 6

3. Razbunarea In 1883, Henry Ziegland a incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca l-a omorat pe Ziegland, fratele si-a luat apoi propria viata. De fapt, Ziegland nu a fost omorat. Glontele i-a atins doar fata, oprindu-se intr-un copac. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie acelasi copac, care inca mai avea glontele in el. Uriasul copac parea atat de urias, incat a decis sa il arunce in aer cu dinamita. Explozia a propulsat glontele in capul lui Ziegland, omorandu-l!

2. Naufragiul lui Poe. In secolul al XIX-lea, faimosul scriitor Edgar Allan Poe (cunoscut pentru cartile lui de groaza) a scris o carte numita Povestea lui Arthur Gordon Pym (1838), unde vorbea despre patru persoane naufragiate, care trebuiau sa supravietuiasca fara apa si mancare. Trei dintre supravietuitori l-au ucis si l-au mancat pe cel de-al patrulea, membru al echipei corabiei. In 1884, povestea a devenit realitate; o corabie a naufragiat, iar trei supravietuitori infometati l-au ucis pe cel de-al patrulea, membru al echipajului. Suprinzator, numele baiatului a fost Richard Parker, acelasi cu cel al personajului din carte.

CITEŞTE ŞI TOP 10 cele mai NESIGURE MAŞINI. Nume IMPORTANTE pe LISTĂ

1. Turnurile gemene. Şi despre turnurile gemene există o legendă a ghinionului. New York City are 11 litere, la fel şi Afghanistan, numele lui George W. Bush şi numele teroristului care a ameninţat că va distruge turnurile gemene, Ramsin Yuseb. Primul avionul care a lovit turnurile gemene era zborul numărul 11 (Flight 11) şi avea la bord 11 membri ai echipajului. Statul New York a fost al 11-lea stat adăugat Uniunii. Tragedia a avut loc pe data de 11 septembrie. Data aceasta este a 254 zi din calendar. Numărul victimelor din avioane a fost de 254 (2+5 +4= 11). 911 este numărul de urgenţe în SUA.