TOP 300 CAPITAL. Ioan Niculae, cel mai bogat om din România. VEZI ce AVERE are

Omul de afaceri Ioan Niculae este cel mai bogat din România, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro, potrivit "Top 300 Capital Cei mai bogaţi români".
Iulian Tudor
15 nov. 2013, 09:19
TOP 300 CAPITAL. Ioan Niculae, cel mai bogat om din România. VEZI ce AVERE are

Pe locul 2 în top, cu o avere de 900 de milioane de euro, se află Dan Adamescu, urmat de Ion Ţiriac, cu o avere estimată la 800 – 850 milioane de euro.

Locul 4 este ocupat de proprietarul RCS&RDS Zoltan Teszari, cu 690 – 700 de milioane de euro, iar pe locul 5 se situează fraţii Pavăl, proprietarii reţelei de magazine de bricolaj Dedeman, cu o avere estimată la 500 – 520 de milioane de euro.

Averile cumulate ale celor mai bogaţi oameni din România totalizează, anul acesta, 21,5 miliarde de euro, în scădere cu cinci miliarde de euro raportat la 2012, a anunţat, joi seară, redactorul şef al revistei Capital, Oana Osman, la „Gala Top 300 Capital Cei mai bogaţi români”.

”Un singur om de afaceri mai are în prezent o avere de un miliard de euro. Bucureştiul şi împrejurimile au rămas cele mai bogate zone, dar aici averile oamenilor de afaceri au înregistrat o scădere de patru miliarde de euro. Teleorman rămâne, de asemenea, un judeţ cu averi importante, la fel şi Constanţa, ca număr de milionari şi valoare a averilor”, a precizat Oana Osman.

VEZI ŞI Topul Forbes 2013. Averile lui Gigi Becali şi Patriciu au scăzut dramatic. Vezi care sunt bogaţii României

Aceasta a arătat că nici perspectivele pentru anul viitor nu se anunţă mai optimiste în ceea ce priveşte creşterea averilor. 

Importanţi reprezentanţi ai mediului economic şi politic din România s-au reunit, joi seară, la „Gala Top 300 Capital Cei mai bogaţi români”. 

La evenimentul similar din octombrie 2012, omul de afaceri Frank Timiş ocupa primul loc, având afaceri în industria extractivă şi o avere estimată la 1,7 – 1,75 miliarde de euro. 

Acesta era urmat de omul de afaceri Ioan Niculae, cu o avere de 1,7 miliarde euro, şi afaceri în industria chimică, agricultură şi comerţ exterior, iar pe locul trei se afla Ion Ţiriac, cu o avere estimată între 850 şi 900 de milioane euro, provenită din afaceri în imobiliare, auto şi domeniul financiar-bancar.

De asemenea, printre marii bogaţi, figura Dinu Patriciu (locul 4), cu o avere estimată la 850 de milioane de euro, familia Adamescu (locul 5), cu 800 – 850 milioane euro, din imobiliare, asigurări şi media, Zoltan Teszari (locul 6), cu o avere de 650 – 800 de milioane de euro şi afaceri în telecomunicaţii, Ovidiu Tender (locul 7), cu 650 – 680 milioane de euro, cu investiţii în minerale, energie, imobiliare şi agricultură.

În top 10 se mai aflau familia Voiculescu, cu o avere estimată la 600 – 650 de milioane de euro din afaceri în domeniul mass-media, comerţ, agricultură şi industrie, Gabriel Comănescu, cu afaceri în domeniul serviciilor petroliere şi al utilajele pentru foraj şi cu o avere estimată la 550 – 600 de milioane de euro, şi de omul de afaceri Gruia Stoica, având o avere de 530 – 550 milioane de euro, din transporturi feroviare. 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'