Traficul la frontiere a crescut cu 59% în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au trecut prin vămi ajungând la aproape 200.000

Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut cu 59% în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au trecut prin vămi ajungând la aproape 200.000, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a anunţat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

RomaniaTV.net
29 apr. 2017, 09:16
Traficul la frontiere a crescut cu 59% în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au trecut prin vămi ajungând la aproape 200.000

Prin punctele de trecere a frontierei au intrat şi au ieşit din ţară, de vineri până sâmbătă dimineaţă, 199.200 de persoane şi aproximativ 55.300 de vehicule, în condiţiile în care într-o zi normală tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de vehicule.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că, pentru reducerea timpilor de aşteptare, a fost suplimentat personalul care verifică documentele, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi angajaţi din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în perioada minivacanţei de 1 Mai fiind peste 4.200 de poliţişti de frontieră implicaţi zilnic în activităţi de supraveghere şi control.

Persoanele care intră sau ies din ţară pot afla care sunt timpii de aşteptare la punctele de trecere a frontierei folosind aplicaţia on-line de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real şi permite reconfigurarea traseului către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţiştii de frontieră au constatat, la punctele de trecere şi la “frontiera verde”, 23 de infracţiuni şi 33 de contravenţii, săvârşite atât de români, cât şi de cetăţeni străini, fiind date amenzi de aproape 13.500 de lei.

Poliţiştii au mai găsit bunuri nedeclarate care urmau să fie introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis sau erau contrafăcute, în valoare totală de aproape 128.000 de lei.

Pentru 20 de cetăţeni străini nu a fost permisă intrarea în România, iar alţi 24 de români nu au fost lăsaţi să iasă din ţară, pentru că nu îndeplineau condiţiile legale.