Tragedie în fotbalul românesc! Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani. Suferea de o boală cruntă!

Lucian Todea, fotbalist cu meciuri în prima ligă a României, a murit, vineri, 20 ianuarie, la vârsta de 36 de ani, după o îndelungată suferință cauzată de o formă gravă de cancer.

20 ian. 2023, 16:13
Tragedie în fotbalul românesc! Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani. Suferea de o boală cruntă!
Tragedie în fotbalul românesc! Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani / Foto: ProSport

Tragedie în fotbalul românesc! Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani. Lucian Todea a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la cap şi a murit  în noaptea de joi spre vineri.

Citeşte şi: Un fotbalist român din Italia a murit la vârsta de 30 de ani. Acum o lună a descoperit că suferă de o boală gravă

În ultimele săptămâni, foștii colegi ai lui Lucian Todea se mobilizaseră pentru o stângere de fonduri, banii fiind direcționați către tratamentul pe care fostul fotbalist îl urma, scrie bihon.ro. Pe Facebook au fost licitate tricouri de foști sau actuali fotbaliști (Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea, Daniel Paraschiv, mănuși cu autograful lui Duckadam, etc.). Din păcate boala nu a stagnat, iar inima lui Lucian Todea a încetat să mai bată.

Citeşte şi: Iulian Grigore a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită. Caz şocant la spitalul din Mangalia: acuzaţii de malpraxis

Lucian Todea a evoluat de-a lungul carierei sale la UTA Arad, Bihor Oradea, Dinamo II, Minerul Lupeni, FC Hunedoara, CS Osorhei, Râmnicu Vâlcea, CSC Sanmartin, Crișul Chișineu, unde s-a și retras la finalul lui decembrie 2018. A debutat pe prima scenă pentru UTA Arad, pe 3 martie 2007, într-o remiză cu FC Argeș, 0-0.

Lucian Todea a fost coleg la Arad cu Florin Hidișan, un alt fost fotbalist răpus tot de cancer.