Traian Băsescu, în direct la România TV: Petre Roman, stai în banca ta!

Traian Băsescu a avut o replică tăioasă pentru fostul premier şi şeful său de partid, Petre Roman. Într-o intervenţie telefonică al România TV, pe tema anchetelor parlamentare, Traian Băsescu a cerut imperativ să nu fie întrerupt: "Petre Roman, stai în banca ta!". El l-a pus la punct şi pe pesedistul Codrin Ştefănescu.

09 mai 2017, 17:34
Traian Băsescu, în direct la România TV: Petre Roman, stai în banca ta!

Traian Băsescu a intervenit telefonic la România TV pe tema obligativităţii prezentării în faţa comisiilor parlamentare de anchetă. El a atras atenţia că există decizii ale Curţii Constituţionale care stabilesc că această obligativitate nu există şi că anchetele parlamentare ar trebui făcute astfel încât să nu încalce deciziile CCR.

Fostul preşedinte a fost întrerupt de Codrin Ştefănescu, care a spus că persoanele chemate la comisii pot fi obligate să se prezinte.

„Eu exprim o parere, nu am nevoie sa ma invete Constitutie nici Codrin Stefanescu, nici Petre Roman, nici altcineva”, a replicat Traian Băsescu, cu trimitere la cei prezenţi în studioul RomâniaTV.

„Ba da”, a spus atunci Petre Roman.

„Petre Roman, stai in banca ta, te rog mult. Nu am ce vorbi cu dumneata”.

„Parerea pot sa mi-o spun.”

„Dar nu peste mine, ca eu sunt pe telefon.”

Traian Băsescu a anunţat că nu va fi de acord dacă PSD-ALDE va obliga mai mulţi funcţionari ai statului să vină la diverse comisii parlamentare.

„Socoteala pe care şi-o face PSD e greşită. PMP va ataca la Curte o eventuala hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară. E dreptul parlamentului să facă anchetă, dar să nu încalce ce a spus Curtea Constituţională. Parlamentul nu poate fi umilit, dar nici nu putem să trecem peste deciziile Curţii”, a mai spus Băsescu.