Traian Băsescu a participat duminică la înmormântarea tatălui lui Vasile Blaga

Tatăl preşedintelui PDL Vasile Blaga a fost înmormântat duminică, în judeţul Bihor. La înmomântarea părintelui liderului PDL au mers preşedintele Traian Băsescu, dar şi salvatorii din Apuseni, informează România TV.

RomaniaTV.net
16 feb. 2014, 09:08
Traian Băsescu a participat duminică la înmormântarea tatălui lui Vasile Blaga

Preşedintele Traian Băsescu a sosit la Oradea, cu un avion, el îndreptându-se, însoţit de primarul Clujului, Emil Boc, spre localitatea Petrileni unde au loc duminică funeraliile tatălui liderului PDL, Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de condoleanţe lui Vasile Blaga, din partea căruia prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a fost mandatat să depună o coroană de flori la mormântul tatălui preşedintelui PDL. Prefectul a precizat, pentru AGERPRES, că va prezenta condoleanţe şi din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vicepremierilor Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi a liderului grupului de senatori, Ilie Sârbu.

Tatăl preşedintelui PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a decedat joi seară în Spitalul Judeţean, la vârsta de 84 de ani. Antim Blaga a fost internat, în ultimele două săptămâni, la Spitalul Judeţean din Oradea pentru o pneumonie puternică.

Cu nici un an în urmă, liderul democrat-liberal vorbea cu nostalgie despre relaţia dintre ei, într-un interviu acordat România TV. „Din copilărie îmi amintesc relaţia fenomenală cu bunicul meu. Am ţinut la bunicul meu şi am avut probleme de înţelegere din partea lui tata, mai mult decât orice pe lumea asta”, spunea Blaga în aprilie 2013.

Peste ani, acesta a fost marele regret al lui Vasile Blaga. Că, în copilărie nu şi-a preţuit suficient tatăl. „Tata chiar se gândea: ‘Bun, bunic-nepot, relaţiile atât de apropiate, dar de ce trebuie să plătesc eu?’ pentru că uneori nici eu nu eram foarte cuminte. Găseam un motiv când nu voiam să învăţ şi mă certam cu tata şi de fiecare dată eu aveam dreptate. E adevărat că bunicul exagera aici un pic, recunosc. Nu cred că aş putea să mă comport ca tata pentru că şi-a dat seama că nu are nicio şansă să intervină în relaţia asta”, relata preşedintele PDL.

Cu toate acestea, liderul democrat liberal regretă că nu a petrecut mai mult timp alături de părinţii săi. „Ajung acasă mult prea rar. Obligatoriu de trei ori pe an. Întotdeauna Paştile, Sf. Măria Mare, de ziua mamei şi Crăciunul. Totdeauna în familie”, a mai spus Vasile Blaga.