Traian Băsescu, REACŢIE la condamnarea fratelui său, Mircea: E o decizie grea, pe care am discutat-o cu el VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, vineri, la România TV , decizia Tribunalului Constanţa prin care fratele său, Mircea Băsescu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Fostul şef al statului a spus că este "o decizie  grea" şi a arătat că nu îi este deloc "favorabilă situaţia" în care se află fratele său.

08 ian. 2016, 08:51
Traian Băsescu, REACŢIE la condamnarea fratelui său, Mircea: E o decizie grea, pe care am discutat-o cu el VIDEO

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

„Este o decizie grea, pe care am discutat-o cu el. O va ataca în apel şi asta e”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Întrebat dacă îi incomodează planurile politice problemele din justiţie ale fratelui său, Traian Băsescu a răspuns:

„Nu, chiar dacă nu-mi convin. Nu mi-e favorabilă situaţia in care e fratele meu, dar asta este…
plec de la premisa ca e major, că el sustine ca nu a luat niciodata bani. Vom vedea in apel”, a declarat Traian Băsescu exclusiv pentru România TV.

Citeşte şi: Mircea Băsescu, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE: „Sincer, nu mă aşteptam o asemenea decizie” VIDEO

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit România TV. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de puşcărie pentru complicitate la trafic de influenţă. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă. Mircea Băsescu a declarat că nu se aştepta la această decizie a judecătorilor.