Tratamente cu miere pentru boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian apare datorita faptului ca sfincterul esofagian inferior nu se contracta in mod normal si in acest fel acidul gastric reflueaza din stomac in esofag. Mucoasa esofagiana este iritata si apar diverse simptome ce pot fi resimtite de oricine ocazional. Insa daca apar foarte des sau daca iti afecteaza viata de zi cu zi, este vorba despre o afectiune cronica ce necesita tratament.

20 oct. 2015, 14:46
Tratamente cu miere pentru boala de reflux gastroesofagian

Simptome si cauze ale bolii de reflux gastroesofagian

Cateva simptome comune ale bolii includ arsuri la stomac, durere la nivelul pieptului, balonare, iritatia gatului (tuse, raguseala, dureri), senzatii suparatoare insotite de un gust acru-amar in gura. Daca ai astfel de simptome des, mai mult de doua zile pe saptamana, se poate sa ti se puna diagnosticul de boala de reflux gastroesofagian in urma unui consult la medic. Cauzele sunt la fel de variate, afectiunea poate aparea ca urmare a unui stil de viata nesanatos, in care raportul normal de greutate pentru inaltime este depasit (obezitate), daca fumezi, daca ai o alimentatie necorespunzatoare sau daca nu te odihnesti suficient.

Mierea ca tratament pentru boala de reflux gastroesofagian

Exceptand toate schimbarile stilului de viata recomandate de specialisti si posibile tratamente medicamentoase ce ti-au fost prescrise, poti incerca remedii naturiste cu miere. Aceasta actioneaza ca un agent natural de vindecare, ce calmeaza tractul digestiv si ajuta la eliminarea bacteriilor, pentru a preveni anumite infectii.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Consumă acest amestec şi vei avea un sistem imunitar puternic