Trei persoane, reţinute pentru înşelăciuni prin telefon

Poliţiştii bucureşteni au reţinut trei persoane bănuite de înşelăciune prin telefon, în urma unor percheziţii în Capitală şi într-un penitenciar, fiind descoperite telefoane mobile, mandate poştale şi cartele SIM, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

22 aug. 2014, 12:35
Trei persoane, reţinute pentru înşelăciuni prin telefon

Cele trei persoane au fost reţinute pentru înşelăciune şi complicitate la această infracţiune, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei remis vineri AGERPRES, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unui grup care, în perioada iulie – august a.c., ar fi înşelat sau ar fi încercat să înşele mai multe persoane, persoanele în cauză fiind bănuite de un prejudiciu adus părţilor vătămate, în valoare totală de aproximativ 13.300 de lei şi 830 de euro.

În urma verificărilor efectuate în acest caz la data de 21 august, judiciariştii Capitalei au reuşit identificarea a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani, constatându-se că unul dintre aceştia este deţinut într-un penitenciar din provincie.

Citeşte şi Noi victime ale înşelăciunii prin metoda „Accidentul”, în Neamţ

Astfel, bărbatul aflat în penitenciar, recomandându-se ca fiind avocat din oficiu, ar fi apelat telefonic mai multe persoane cărora le spunea că rude ale acestora ar fi fost implicate într-un accident rutier, solicitând în acest sens diferite sume de bani.

În urma informaţiilor deţinute şi a verificărilor efectuate, s-a constatat că ceilalţi doi, care participau la săvârşirea faptei, se întâlneau cu victimele în Bucureşti pentru a primi sumele solicitate, reuşind astfel să primească bani de la şase dintre cele şapte persoane care ar fi fost contactate telefonic de către aceştia.

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune şi pentru creşterea gradului de siguranţă, Poliţia Capitalei recomandă celor care primesc astfel de apeluri telefonice să verifice veridicitatea informaţiilor respective, să nu comunice telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.

De asemenea, cei aflaţi într-o astfel de situaţie sunt sfătuiţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon de la care s-a primit apelul.

Citeşte şi Percheziţii în Penitenciarul Craiova pentru probarea unor înşelăciuni prin telefon