Tudorel Toader: Am solicitat încetarea detaşării magistraţilor la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, vineri, că a cerut încetarea detaşării magistraţilor la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

23 iun. 2017, 18:29
Tudorel Toader: Am solicitat încetarea detaşării magistraţilor la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

„Astăzi (vineri-n.r.) am solicitat încetarea detaşării magistraţilor la ANC/Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie !”, a scris ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Pe 25 mai, Tudorel Toader a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze detaşarea tuturor magistraţilor de la ministerul Justiţiei pentru că ministerul trebuie să angajeze personal propriu, pe care să-l formeze şi fidelizeze şi pe care să conteze pe mulţi ani. Ulterior, el a anunţat că Secţia pentru procurori a aprobat încetarea detaşării procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei, începând cu data de 13 iunie 2017. Ministrul a spus că procurorii detaşaţi ocupă o funcţie vacantă asimilată magistraţilor, ţin rezervat postul de pe care au fost detaşaţi şi au un salariu lunar care poate ajunge chiar şi la 20.000-24.000 lei, unii beneficiind şi de diurnă lunară.