Tudorel Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru TRAFIC DE DROGURI

Publicat: Duminică, 17 Decembrie 2017 22:26 // Actualizat: Luni, 18 Decembrie 2017 09:19 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a discutat, duminică, cu Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri şi condamnaţi la moarte de Curtea de Apel şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale.

În cadrul vizitei în Malaezia, delegaţia ministerului Justiţiei, au avut o întrevedere cu avocatul cetăţenilor români condamnaţi în Malaezia pentru trafic de droguri, întâlnirea având loc la Kuala Lumpur.

"În Închisoarea Simpang Renggam se află încarceraţi Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri, condamnaţi la moarte de Curtea de Apel, şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale a Malaysiei. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţenii români, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaysiei privind activităţi de cooperare juridică", se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiţiei.

"Discuţiile au purtat asupra cadrului juridic în materie, cu referire la situaţia celor trei cetăţeni români şi posibilele demersuri legale în ceea ce îi priveşte, în mod corespunzător etapelor procesuale în care se află aceştia", potrivit sursei citate.

Totodată, întrevederea cu conducerea închisorii Simpang Renggam, Johor a avut loc la sediul penitenciarului. Discuţiile au purtat, cu precădere, asupra problematicii specifice sistemelor penitenciare din cele două state.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, vineri, şi cu Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri şi arestat din 2012.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
condamnat la moarte Ionuţ Gologan Malaezia trafic de droguri Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
11 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H