Turist căzut în prăpastie în zona vârfului Omu. Salvamotiştii l-au recuperat şi a fost dus la spital UPDATE.

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit sâmbătă pentru recuperarea unui turist care a căzut cu bicicleta într-o prăpastie de aproximativ 30 de metri, în zona Vârfului Omu. Apelul la 112 a venit de la unul dintre colegii de drumeţie ai victimei.

29 iul. 2017, 11:53
Turist căzut în prăpastie în zona vârfului Omu. Salvamotiştii l-au recuperat şi a fost dus la spital UPDATE.

UPDATE: Tânărul de 20 de ani, care este din județul Argeș, se afla pe munte cu bicicleta, împreună cu alte două persoane, în momentul în care s-a dezechilibrat și a căzut aproximativ 40 de metri într-o prăpastie, în apropierea Vârfului Omu. Acesta a fost recuperat de salvamontiști și predat unei ambulanțe.

Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, bărbatul a suferit multiple traumatisme și contuzii la nivelul capului, coloanei și mâinilor. Victima a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

*

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvamontiştii au fost alertaţi, după ce un biciclist a căzut 30 de metri într-o prăpastie, pe munte, în zona Vârfului Omu, pe Cerdacul Văii Cerbului.

„Am plecat deja în acţiune, nu ştim starea lui. A coborât la el unul dintre colegi, însă nu e semnal. Vedem când ajungem în zonă care e starea”, a declarat Haiduc.

Se pare că bărbatul a urcat cu bicicleta pe munte împreună cu mai multe persoane când, în zona Vârfului Omu, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Citeşte şi Un turist cu mai multe răni la cap, salvat în masivul Retezat