Astra, învinsă la scor la Copenhaga. Giurgiuvenii părăsesc Liga Campionilor cu capul plecat

Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă de FC Copenhaga cu scorul de 3-0 (3-0), miercuri, pe stadionul ''Telia Parken'' din capitala Danemarcei, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al competiției, partida tur încheindu-se la egalitate, 1-1.

03 aug. 2016, 14:00
Astra, învinsă la scor la Copenhaga. Giurgiuvenii părăsesc Liga Campionilor cu capul plecat

COPENHAGA-ASTRA 3-0. Golurile au fost marcate de Andreas Cornelius (minutele 14 și 45+2) și Federico Santander (34).

La prima sa participare, Astra a părăsit rapid Liga Campionilor, după ce miercuri nu a pus deloc probleme unui adversar net superior, care după desfășurarea partidei ar fi trebuit să se impună la o diferență mai clară. Echipa din Giurgiu va juca acum în play-off-ul Europa League, urmând să afle vineri pe cine va întâlni.

Astra, cu un început slab de sezon, a fost o echipă fantomă în meciul de la Copenhaga, disputat pe un teren umed, la mai puțin de 20 de grade Celsius. Campioana României a acuzat absența lui Denis Alibec, iar fundașul Fabricio, ce ar fi trebuit să suplinească plecarea lui Valerică Găman, a avut o evoluție modestă.

Astra rămâne în Liga Europa, vineri urmând să-şi afle adversara din play-off.

Click aici pentru a vedea FC Copenhaga- Astra Giurgiu sau aici

Componenţa formaţiilor:

FC Copenhaga: Olsen – Ankersen, Johansson, Jorgensen, Augustinsson – Verbici, Delaney, Kvist, Falk – Cornelius, Santander.

Astra: Lung jr – Săpunaru, Gerlado, Fabricio, J. Morais – Boudjemaa, Stan, Lovin, Boldrin, Teixeira – D. Niculae.

Campioana Danemarcei porneşte favorită în disputa cu Astra nu doar prin prima rezultatului din prima manşă, dar şi a experienţei. În timp ce Astra este debutantă în cea mai importantă competiţie a cluburilor, FC Copenhaga speră ca după doi ani să se califice din nou în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de doi ani. La ultima prezenţă, în sezonul 2013/2014, danezii au încheiat pe ultimul loc într-o grupă cu Real Madrid, Galatasaray şi Juventus. În sezonul 2010/2011 FC Copenhaga a trecut chiar de grupe, aceasta rămânând cea mai bună performanţă a sa.

TVR1 LIVE VIDEO COPENHAGA-ASTRA LIGA CAMPIONILOR. Astra se află la al patrulea sezon consecutiv în cupele europene, dar în precedentele trei a jucat în Liga Europa. În sezonul 2014/2015 a reuşit calificarea în grupe, după ce a eliminat-o în play-off pe Olympique Lyon, dar anul trecut a fost eliminată în play-off de AZ Alkmaar.

TVR1 LIVE VIDEO COPENHAGA-ASTRA LIGA CAMPIONILOR. Săptămâna trecută, la Giurgiu, scorul a fost egal, 1-1. Bilanţul lui FC Copenhaga în faţa echipelor romţeşti este de o victorie, două egaluri şi două înfrângeri. Echipa e neînvinsă pe teren propriu, unde a înregistrat o victorie şi un egal.

TVR1 LIVE VIDEO COPENHAGA-ASTRA LIGA CAMPIONILOR. Meciul se joacă de la ora 20.45 şi va fi transmis în direct de TVR 1.