Un bebeluş bolnav a murit după ce mama sa l-a luat acasă de la spital, fără să aibă acordul medicilor

Un bebeluş de trei luni diagnosticat cu pneumonie a murit după ce mama sa l-a luat acasă de la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi unde era internat, fără să aibă acordul medicilor. Poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz, femeia putând fi acuzată de neglijenţă criminală.

24 feb. 2017, 18:54
Un bebeluş bolnav a murit după ce mama sa l-a luat acasă de la spital, fără să aibă acordul medicilor

Joi dimineață, un bebeluș de 3 luni a murit în locuința sa de pe strada Smârdan. Părinții au chemat un echipaj SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea micuțului, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pacientul minor a fost anunţat cu insuficienţă respiratorie. La locul intervenţiei, echipajul a găsit un bebeluş decedat„, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În acest caz s-a început o anchetă, iar rezultatele arată că mama ar fi responsabilă pentru această tragedie deoarece și-a externat de două ori pe proprie răspundere copilașul pe care îl dusese la spital.

Reprezentanții Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași au făcut câteva precizări în acest caz. Ei au menționat că mama a venit prima dată cu bebelușul la spital pe data de 15 februarie. Micuțul avea tuse seacă și disfuncție respiratorie. Simptomele apăruseră cu 24 de ore înainte, însă copilul nu a primit niciun tratament. Bebelușul a fost internat la clinica de Pediatrie, însă mama lui a cerut externarea după jumătate de oră pe proprie răspundere.

După 24 de ore, mama a revenit cu copilașul care avea aceleași simptome.

Cu o seară înainte de a muri, pe 22 februarie, la ora 16:30, mama a cerut din nou învoire să plece, însă medicii nu i-au permis acest lucru. Ea l-a scos oricum pe micuț din spital fără a anunța personalul medical. Bebelușul a murit în zorii zilei de 23 februarie.

Sugarul in varsta de 3 luni a fost consultat in data de 15.02.2017, ora 11.30, in UPU pentru tuse seaca si disfunctie respiratorie. Mama a declarat medicului din IIPU ca debutul simptologiei a fost in urma cu aproximativ 24 de ore si ca nu a urmat tratament la domiciliu. Sugarul a fost internat intr-o Clinica de Pediatrie Generala, unde la 30 minute de la internare, mama a solicitat externarea, sub semnatura, pe propria raspundere, fara avizul medicului de garda. Revine cu sugarul in UPU pe data de 16.02.2017, la aproximativ 24 ore de la externarea la cerere (ora 13.48) cu aceeasi simptologie (tuse, dispnee, obstructie nazala). Se instituie din nou terapia in urgenta si este internat din nou in Clinica de Pediatrie Generala, unde primeste tratament intravenos cu antibiotice, antiinflamatorii, simptomatice. In data de 22.02.2017 ora 16.30 mama solicita invoire, lucru nepermis de medicul de garda. Mama impreuna cu sugarul au parasit serviciul, fara a anunta, motiv pentru care s-a efectuat externarea„, se arată într-un comunicat al Spitalului „Sfânta Maria”.

Citeşte şi Bebeluş decedat la doar 24 de ore de la naştere. Familia acuză medicii de moartea copilului