Un britanic, testat POZITIV la virusul Ebola

Un cetăţean britanic care trăieşte în Sierra Leone a fost testat pozitiv la virusul Ebola, a anunţat, sâmbătă, la Londra, Departamentul Sănătăţii.

23 aug. 2014, 19:05
Un britanic, testat POZITIV la virusul Ebola

Responsabili ai Departamentului Sănătăţii de la Londra au declarat că bolnavul, care nu a fost identificat, beneficiază de asistenţă consulară, potrivit Agerpres.

Profesorul John Watson, un înalt responsabil al Departamentului Sănătăţii, a subliniat că riscul reprezentat de virusul Ebola pentru persoanele ce trăiesc în Marea Britanie „continuă să fie infim”. „Avem un sistem de sănătate /National Health Service, NHS/ solid, bine dezvoltat şi performant pentru a face faţă bolilor infecţioase rare atunci când ele survin, cu sprijinul multor experţi”, a adăugat el.

Virusul, care s-a răspândit în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi într-o măsură mai mică în Nigeria, a ucis 1.427 de persoane în total de la izbucnirea epidemiei în martie.

Niciun vaccin sau tratament nu există la ora actuală pentru a distruge acest virus care este contractat prin contact cu fluidele corporale.

CITEŞTE ŞI: Pedeapsă cu închisoare pentru cei care adăpostesc persoane infectate cu Ebola, în Sierra Leone