Un cetăţean belgian a fost arestat în Turcia şi este suspectat că pregătea un atentat

Autorităţile turce au arestat un bărbat belgian despre care se presupune că aparţine grupării jihadiste Stat Islamic şi că se pregătea să comită un atentat terorist , a informat, marţi, presa turcă.

15 aug. 2017, 17:45
Un cetăţean belgian a fost arestat în Turcia şi este suspectat că pregătea un atentat

Suspectul a fost identificat ca fiind „Mehdi A” şi a ajuns în Siria cu soţia şi fiul lui, în 2014. El era responsabilul jihadiştilor francofoni din Statul Islamic.

De asemenea, suspectul este bănuit şi de legături cu o organizarea unor atentate ce au fost comise în Europa, a mai scris presa turcă, fără a preciza însă care au fost aceste atentate, scrie Hurriyet.

Mehdi A. are 24 ani şi este originar din Molenbeek, au informat surse apropiate serviciilor de securitate belgiene. Un expert în problema jihadistă susţine la rândul lui că Mehdi A. ar fi avut legătură directă cu celula jihadistă din Verviers, care a fost dezmembrată în ianuarie 2015.

Potrivit agenţiei de presă proguvernamentală Anadolu, suspectul ar fi fost interpelat joia trecută, în cartierul Fatih, pe malul european al Istanbulului în timp ce pregătea un atentat cu bombă.

Citeşte şi Washingtonul este preocupat în mod special de către „genocidul” comis de gruparea jihadistă Stat Islamic

Informaţia intervine în contextul în care un presupus jihadist a ucis cu lovituri de cuţit un poliţist turc.