Un copil aflat în plasament a murit într-un accident rutier. Mama naturală cere despăgubiri

Un copil aflat în plasament maternal a murit într-un accident cumplit în urmă cu un an. Mama sa naturală cere acum despăgubirile de la asiguratorul maşinii, în valoare de peste un milion de euro. De cealaltă parte, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului spun că aceasta ar trebui decăzută din drepturile maternale.

02 oct. 2015, 16:18
Un copil aflat în plasament a murit într-un accident rutier. Mama naturală cere despăgubiri

Teribilul accident a avut loc anul trecut, la începutul lunii noiembrie. Băiatul de 8 ani era într-o mașină, împreună cu un dascăl, în familia căruia se afla în îngrijire în acel moment. Bărbatul nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar autoturismul în care se afla împreună cu copilul a fost spulberat de tren.

În urma accidentului, băiatul a murit. Mașina în care se afla era asigurată, iar pentru moartea copilului ar putea fi date despăgubiri de un milion de euro.

Acum mama naturală a băiatului, care și-a dat și alți doi copii în plasament, vrea să primească bani din despăgubire, dar cei de la Protecția Copilului vor ca femeia să fie decăzută din drepturile părintești.

Mi s-au propus şi case şi bani din partea lor, din partea mamei maternale, din partea fraţilor ei. Eu nu am acceptat absolut nimic, dar vreau să-mi iau copiii„, spune mama naturală.

Directorul de la Protecţia Copilului Ilfov spune că în astfel de cazuri, scandalurile iscate în jurul despăgubirilor sunt frecvente.

Când este vorba despre bani, întotdeauna apar animozităţi. Este vorba despre asigurarea asiguratorului auto, a celui care asigura autoturismul respectiv. Acum, în momentul de faţă, surorile şi familia copilului decedat se vor constitui părţi civile. Ar fi păcat ca din pricina banilor să fie întinată memoria unui copil, a unui îngeraş„, a declarat Bogdan Pârlea de la  DGASPC Ilfov.

La aproape un an de la tragedie, împotriva dascălului din comuna Tunari a început urmărirea penală pentru producerea accidentului.