Un fenomen meteo periculos loveşte România: ploie îngheţată, urmată de ninsoare şi ger

Un fenomen extrem de periculos a lovit România în ultimele zile şi va continua şi în următoarea perioadă. Ploaia îngheţată a apărut în mai multe zone din ţară, iar precipitaţiile şi temperaturile în scădere care vor veni în orele următoare ar putea duce la noi episoade severe, iar fenomenul numit "freezing rain" ar putea reapărea. Mai mult, spre seară ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar de mâine seară apare şi gerul. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 08:21
Un fenomen meteo periculos loveşte România: ploie îngheţată, urmată de ninsoare şi ger

Vremea se răceşte semnificativ de marţi, iar ploile îşi fac apariţia în majoritatea zonelor. Mai mult, spre seară acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În Moldova şi la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi ploi, însă din a doua parte a nopții se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Pe suprafețe mici, îndeosebi în Moldova și în nordul Dobrogei, vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, cu precădere în sudul țării. Vântul se va intensifica în regiunile extracarpatice și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali, precum și în Bărăgan și pe litoral, cu rafale ce izolat vor depăși 60…65 km/h. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între -2 și 10 grade și minime, în general, între -6 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține închisă și temporar va ploua. Vântul se va intensifica treptat, iar spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de transformare a ploii în lapoviță sau ninsoare. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în nord-est, est și sud-est, iar cele minime în toată țara. Maximele vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, iar minimele, în general, între -12 și -3 grade. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, pe arii extinse în jumătatea de sud a teritoriului și izolat în rest. Vor fi predominant ninsori, iar în prima parte a zilei, în Banat, Crișana și pe litoral, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele montane, cu rafale de 65…75 km/h.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă și se va răci. Temporar, mai ales pe parcursul zilei va ninge, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -5…-4 grade, ușor mai scăzută la periferie.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua să se răcească, astfel încât va fi deosebit de rece, geroasă noaptea în nord, nord-est și centru și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -15 și -2 grade, cu valori mai coborâte în nordul Moldovei și în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ninsori slabe pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și pe crestele montane.

LA BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de -4…-3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de fulguială. Vântul va prezenta intensificări temporare.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața în nord, nord-est, centru și izolat în dealurile sudice, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -15 și -5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ninsori slabe pe arii restrânse în regiunile sudice și estice. Vântul va mai prezenta intensificări în sud-est și pe crestele montane, mai ales pe parcursul zilei.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de -4…-3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -9 grade. Cerul va fi temporar noros și pe parcursul zilei trecător vor fi condiții de fulguială, iar vântul va mai prezenta intensificări.

În weekend, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, mai ales în primele zile. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului. La Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.